«Τα Τρίκαλα καινοτομούν», «τα Τρίκαλα ο πρώτος δήμος με free wifi από το 2004», «τα smart Trikala είναι εδώ», «το λεωφορείο χωρίς οδηγό ”παρκάρει” στα Τρίκαλα».
Τα τελευταία χρόνια αυτή η θεσσαλική πόλη έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, και όχι άδικα. Έγινε «έξυπνη πόλη»……κάνοντας τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη.
Ο υπεύθυνος καθηγητής της Ομάδας Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων κ. Β. Σπάχος εξηγεί στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, το Fargrobs (Farming with Green Robotic System). Πρόκειται για μια εικονική επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ρομπότ (κινείται με φωτοβολταϊκά πάνελς) για να «διαβάσει» την ατμόσφαιρα, να βρει το κάθε δέντρο-φυτό μιας καλλιέργειας και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ποσότητα για ψεκασμό.
Πρόσφατα, ο Guardian αποθέωσε τα Τρίκαλα, με ένα αφιέρωμα για την πόλη, που είναι πλέον παράδειγμα προς μίμηση.
Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στο ρεπορτάζ και στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που εφαρμόζεται στα σχολεία της πόλης.
«Τα Τρίκαλα είναι η μοναδική ελληνική πόλη που προμηθεύει τους μαθητές των «120» σχολείων με Lego και ρομποτικά κιτ Rasberty Pi, μέσω του e-Trikala, της αμιγώς δημοτικής εταιρίας που ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να χρηματοδοτεί την τοπική καινοτομία»….έγραφε ο Guardian.
Και μίλησε με τον εκπαιδευτικό που έστησε την……ομάδα που κερδίζει, τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Βασίλη Σπάχο από το 7ο Λύκειο Τρικάλων. Είναι ο υπεύθυνος για το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής και ο άνθρωπος που βοήθησε τα παιδιά να διακριθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η HuffPost Greece μίλησε με τον κ. Σπάχο για τα επιτεύγματα των παιδιών αυτών, τους ορίζοντες που τους ανοίγει η εκπαιδευτική ρομποτική στη μάθηση αλλά και πόσο εύκολο είναι να μπει η εκπαιδευτική ρομποτική σε κάθε σχολείο της χώρας.
Όπως μας εξήγησε, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2015, όπου το 7ο Λύκειο Τρικάλων έγινε το πρώτο δημόσιο σχολείο με εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Υπέβαλλαν αρχικά πρόταση στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά, η προσπάθεια στηρίχθηκε επίσης από τον Δήμο και ιδιωτικές εταιρείες, και έτσι ξεκίνησε για τα παιδιά ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής.
Ο Βασίλης Σπάχος, καθηγητής πληροφορικής, μιλά στη HuffPost Greece για την εκπαιδευτική ρομποτική στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων……..
{videobox}awpAErdAW8k{/videobox}
Ρομποτικές Κατασκευές από την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων……..
{videobox}Ky8bH2T7qeo{/videobox}
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press:
Οι Έλληνες είναι ένα παράδειγμα ξεχωριστό στην ιστορία. Έχουν ένα μεγάλο παρελθόν αλλά δεν ζουν στο παρελθόν γιατί είναι δυνατοί και σήμερα.
Όπως θα είναι και στο μέλλον. Οι Έλληνες διακρίνονται παντού και πάντα γίνονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ και Χρήσιμοι Πολίτες του Κόσμου!!!
{jcomments on}