ΜΕΤΑ:
-Τα 6 μίλια,
-Την ακύρωση του East Med,
-Τα Τουρκολιβυκά μνημόνια,
-Τα κέντρα ψευδό-μακεδονικής γλώσσας,
ο Μητσοτάκης Παραδίδει ακόμα και την Ιστορία μας!…
Ο Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης δεν συμμετείχε, όπως λέει, σε καμία συζήτηση για τα γλυπτά.
Το Bloomberg, η Daily Telegraph και ο Guardian επιμένουν πως οι συζητήσεις εξελίσσονται! Το επιβεβαιώνει μάλιστα και το Βρετανικό μουσείο!
Ποιος επομένως μιλάει μαζί τους;
Ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης δεν συμμετείχε, όπως λέει, σε καμία συζήτηση για τα γλυπτά. Bloomberg, Daily Telegraph και Guardian επιμένουν πως οι συζητήσεις εξελίσσονται. Επιβεβαιώνει το Βρετανικό μουσείο. Ποιος επομένως μιλάει μαζί τους; pic.twitter.com/126aNpRiLZ
— e-tetRadio.gr (@tetRadio) January 5, 2023
Υ.Γ. Τo Bloomberg προαναγγέλλει επιστροφή των Γλυπτών: «Κοντά σε συμφωνία Αθήνα-Λονδίνο» γράφει.
Το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα πλησιάζουν σε μια συμφωνία που θα προβλέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας Πολιτιστικής Ανταλλαγής, τερματίζοντας μια διαμάχη που χρονολογείται από το 1800, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Η συμφωνία θα προβλέπει ότι ένα μέρος των γλυπτών θα αποστέλλεται στην Αθήνα εκ περιτροπής για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία αρνήθηκαν να κατονομαστούν, επειδή η συμφωνία δεν έχει σφραγιστεί.
Σε αντάλλαγμα, άλλα αντικείμενα θα δανείζονται στο μουσείο του Λονδίνου, ενώ η Βρετανία θα μπορούσε επίσης να λάβει γύψινα αντίγραφα των γλυπτών του Παρθενώνα.
Οι πολύπλοκες συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσαν τα εν λόγω άτομα, σημειώνοντας ότι η υλικοτεχνική υποδομή της μετακίνησης των έργων είναι επίσης εξαιρετικά περίπλοκη.
Μια συμφωνία θα έλυνε μια διαμάχη που ταλαιπωρεί τις Αγγλοελληνικές σχέσεις από την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας το 1832 και η οποία, όπως αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου, απειλούσε κάποια στιγμή να προσθέσει άλλο ένα επίπεδο στις ήδη περίπλοκες διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή bloomberg.com
Υ.Γ.1. Το «Unfair Μητσοτάκη» για «Δανεισμό» των Γλυπτών, η Πρόταση-Έκτρωμα και η Κολοτούμπα.
Όταν σπέρνεις «ανέμους» για επικοινωνιακούς λόγους θερίζεις θύελλες. Το αστείο παιχνίδι του Μαξίμου με τα Γλυπτά.
Πολλαπλά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός στο θέμα της Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Τι και αν με τεράστια καθυστέρηση το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί μάταια να αδειάσει τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όταν γράφουν «περί προχωρημένων συζητήσεων δανεισμού τμημάτων των Γλυπτών» ξεχνάει από ότι φαίνεται όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο παρελθόν.
Ήταν τέλη Αυγούστου 2019 (31/08/19) όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε πρώτος ως επίσημη πλέον θέση της χώρας, τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο πλαίσιο της υποδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821.
Είχε τότε δώσει συνέντευξη στον «Observer» ζητώντας τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα και είχε συγκεκριμένα δηλώσει:
«Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας είναι η Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και κάνοντάς το αυτό να μεταφέρει τη σπουδαία και ουσιαστική συνεισφορά της χώρας μας στο δυτικό πολιτισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο συμπλήρωσε:
«Δεδομένης της σημασίας του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις Τζόνσον ως πρώτη κίνηση, να μας δανείσει τα γλυπτά για μια ορισμένη χρονική περίοδο και εμείς να στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα που ποτέ δεν άφησαν την Ελλάδα, στο Βρετανικό Μουσείο».
Το επίμαχο Δημοσίευμα-Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Observer:
Σταθερό το Βρετανικό Συμβούλιο, αλαλούμ στην Ελλάδα.
Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..