Μετά την αποκάλυψη της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα για την κατά 87% αύξηση της θνητότητας εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να διωχθεί (άρθρο 36) για Fake News που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού.
Χώρια την πολιτική απάτη να λέει ψέματα στη Βουλή ενώ γνώριζε!
Ντροπή!…
Μετά την αποκάλυψη της έκθεσης Τσιόδρα-Λύτρα για την κατά 87% αύξηση της θνητότητας εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να διωχθεί (άρθρο 36) για fake news που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Χώρια την πολιτική απάτη να λέει ψέματα στη Βουλή ενώ γνώριζε! Ντροπή! pic.twitter.com/W0XTpvdz93
— e-tetRadio.gr (@tetRadio) December 15, 2021
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η Αποκάλυψη ΣΟΚ για τη θνητότητα και τις ΜΕΘ Covid, με πρωτοστάτη τον Σωτήρη Τσιόδρα!
Αφορά το Επιστημονικό Paper των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για την αύξηση της θνητότητας των δια-σωληνωμένων (έως και 57%), όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ, αλλά και την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ (έως 87%) για το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Λύτρας ενημέρωσαν εδώ και μήνες, «σε ανώτατο επίπεδο», αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.
Αυξημένη θνητότητα από 57% έως και 87%, καταγράφεται κατά περιόδους στους δια-σωληνωμένους ασθενείς στην Ελλάδα. Το θλιβερό αυτό ποσοστό εξαρτάται από την πληρότητα των ΜΕΘ και το εάν ο ασθενής βρίσκεται εντός ή εκτός μονάδας.
Περισσότερες από 1.500 ζωές ασθενών θα μπορούσαν να έχουν σωθεί το διάστημα Σεπτέμβριος του 2020 έως Μάιος του 2021, εάν το σύστημα Υγείας λειτουργούσε σε συνθήκες χαμηλότερης πίεσης.
Τα Στοιχεία-Σοκ περιλαμβάνονται σε μελέτη που υπογράφουν ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρος Λύτρας.
Αίσθηση προκαλούν τα σχόλια του κ. Λύτρα, σύμφωνα με τα οποία τα στοιχεία έχουν γνωστοποιηθεί σε όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις σε «ανώτατο επίπεδο».
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ‘ανώτατο’ επίπεδο».
Επισημαίνει πως το εάν θα επιβιώσει ένας δια-σωληνωμένος ασθενής, εξαρτάται από το που ζει και σε ποιά περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) τύχει να αρρωστήσει.
«Το αν αυτό είναι αποδεκτό, ας το κρίνει ο κάθε πολίτης και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα»…τονίζει.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο κ. Λύτρας διευκρινίζει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο:
«Με περισσότερους από 400 δια-σωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη ‘υγειονομική ανισότητα’ μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας».
Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..