Σοβαρότατες αιχμές και για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δίνοντας νέα διάσταση στην παραίτηση του επικεφαλής και εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άγγελου Μπίνη, για τον διορισμό του οποίου θα είχε γίνει ολόκληρη μεθόδευση για την οποία κατηγορήθηκε η Κυβέρνηση.
Ο δημοσιογράφος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, αναφορικά με την περίπτωση Ανδρουλάκη-Κουκάκη έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία προβληματίζει.
Ο Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ένα σοβαρό παρασκήνιο αναφορικά με την Eισαγγελέα Εφετών κ. Β. Βλάχου της ΕΥΠ, που φέρεται να έδωσε και το πράσινο φως για τις παρακολουθήσεις, ενώ είχε χειριστεί και σοβαρότατη υπόθεση ναρκωτικών κατά την εκδίκαση της οποίας αφέθηκαν ελεύθεροι σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμα και άτομα που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.
Έγραψε συγκεκριμένα ο Τάσος Τέλλογλου:
Οι παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα δεν υπεβλήθησαν επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα μέσα που είχαμε τη δουλεία μας αλλά επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε με Εισαγγελική διάταξη σε καθεστώς παρακολούθησης ταυτόχρονα με την απροθυμία του να ανοίξει το «Ling του pretador».
Οι παραιτήσεις ήταν μονόδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προφανώς σε ότι αφορά τον Γρηγόρη Δημητριάδη δεν ήταν εύκολες. Δεν είναι όμως το τέλος της ιστορίας.
Κάποιος ανεξέλεγκτος μηχανισμός έκανε τις παρακολουθήσεις. Μία εισαγγελέας που η κυβέρνηση επέβαλε παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του ΑΠ για το παρελθόν της ενέκρινε.
Μία ιδιωτική εταιρεία από το Ισραήλ συνεχίζει και παράγει και διακινεί το λογισμικό απο τη χώρα μας, λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πολίτες.
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που έκανε την έρευνα στις καταγγελίες του Δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη απλά, όπως φαίνεται από την υπόθεση Ανδρουλάκη, κουκούλωσε τις ευθύνες.
Ο ελεγχόμενος μέσω της υπερχρέωσής του Τύπος και οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί «επέστρεψαν» τις χάρες σε αυτή την κυβέρνηση όπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες.
Ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης Κυβέρνησης στο να «ακούει» τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες.
Αν ο Πρωθυπουργός είχε πάρει την πρωτοβουλία δύο μήνες πριν, οι χθεσινές εξελίξεις θα ήταν πιο πειστικές. Τώρα φαίνεται να ακολουθεί τα γεγονότα.
Μία κουβέντα και για μας:
Τι χρειάζεται ο τύπος και τα ΜΜΕ σε μία κοινωνία όταν δεν ελέγχουν την εξουσία;
Όταν έχουν γίνει ένα παύουν να υπάρχουν. Από αυτήν την άποψη είναι τραγικό να απειλούνται με διώξεις και καταστροφή όσοι προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, τέτοιες κινήσεις ενισχύουν την πεποίθηση άτι το κράτος είναι λάφυρο και κάθε έλεγχος πρέπει να εμποδιστεί.
Δεν είναι δικαίωμα ούτε αυτής ούτε καμιάς Κυβέρνησης να παραβιάζει με βάση την δική της ατζέντα, η πολύ περισσότερο με την ατζέντα κάποιων μελών της εκτελεστικής εξουσίας, την προσωπική ζωή έστω και ενός πολίτη.
Στη Δημοκρατία όπως λέει ο Βενιζέλος: «Οι παρακολουθήσεις είναι πρόβλημα για εκείνον που παρακολουθεί, όχι για αυτόν που παρακολουθείται».