ΣΟΒΑΡΟ Μήνυμα-Υπενθύμισης της Ρωσικής Δούμας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

0
363

Του ζήτησαν να επισκεφθεί Ελληνικό χωριό στην Κριμαία που κάηκε από του Ναζί…

Σύμφωνα με Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο ειδήσεων, Βουλευτής της Δούμας  Aleksey Chernyak,  κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κ. Μητσοτάκη  να επισκεφθεί το Ελληνικό χωριό Λάκι στην Κριμαία, το οποίο κάηκε από τους Ναζί.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Aleksey Chernyak κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε τις αρχές του Κιέβου, να έρθει στην Κριμαία και να επισκεφθεί την τοποθεσία του Ελληνικού χωριού Λάκι, που κάηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου.

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχίζει να φλερτάρει με το καθεστώς του Κιέβου και τους Ουκρανούς νεοναζί, ξεχνώντας προφανώς τα μαθήματα της ιστορίας. Οι Ναζί δεν πρέπει να υποστηρίζονται, αλλά να εξοντώνονται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να ανανεώσει την ιστορική του μνήμη αν έρθει στην Κριμαία και επισκεφθεί το Ελληνικό χωριό Λάκι, που αποτέλεσε μια από τις τραγικές σελίδες του Ελληνικού λαού», δήλωσε ο Chernyak στο RIA Novosti.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι έτοιμος να ξεναγήσει προσωπικά την Ελληνική αποστολή στους χώρους των ναζιστικών θηριωδιών.

Τονίζουμε στον Ρώσο Βουλευτή ότι υπάρχουν πολλά χωριά στην Ελλάδα, που κάηκαν εκ θεμελίων από τους Γερμανούς Ναζί, (Δίστομο, Καλάβρυτα, Κρήτη), με την χώρα μας να πληρώνει το πιο υψηλό τίμημα κατά την διάρκεια αυτού του πολέμου, από πολλές χώρες.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι, ο Ελληνικός στρατός κράτησε περίπου 2,5 μήνες δύο επίλεκτες στρατιές της Ναζιστικής Γερμανίας, αναγκάζοντας το Βερολίνο να επιτεθεί στην Ρωσία στις 22 Ιουνίου, με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλάζοντας ουσιαστικά το ρου των γεγονότων.

Το γεγονός αυτής της δράσης των Ελληνικών δυνάμεων, που πολέμησαν ταυτόχρονα με  δύο αυτοκρατορίες για μεγαλύτερο διάστημα από πολλές χώρες της Ευρώπης, είχε παραδεχθεί ο μετέπειτα Ρώσος στρατάρχης Γ. Ζούκωφ, μαζί με τον Ι. Στάλιν, αλλά η Ελληνική συμμετοχή τότε ξεχάστηκε γρήγορα, ειδικά κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, ένεκα των συμφερόντων της ΕΣΣΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here