Στήνει Σκηνικό Ολοκληρωτικού Πολέμου η Τουρκία-Πέντε πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου!

0
86

Έως και πέντε πολεμικά πλοία ανέπτυξε η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα σε περιοχή έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Όλα αυτά ενώ οι εξαγγελίες περί «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να πηγαίνουν… περίπατο, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις τόσο από την Άγκυρα, όσο και από την Αθήνα, μέσω των λεονταρισμών Γεωργιάδη.

Εκεί πλέει το υπό Ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume», με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI).

Η παρουσία του ερευνητικού πλοίου οδήγησε στην ανάπτυξη δύο τουρκικών φρεγατών και μίας κορβέτας και συγκεκριμένα των «Gokova», «Gokcu» και «Beykoz», σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Στην περιοχή των ερευνών βρισκόταν η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ εστάλη και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου και Καρπάθου.

Στην περιοχή έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας δύο ακόμη πυραυλάκατοι του Τουρκικού ναυτικού, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις FIR Αθηνών από δύο ελικόπτερα και ένα UAV.

Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες, σε βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το newsbreak.gr, τουρκικά αλιευτικά φαίνονται να έχουν εισβάλλει στα Ελληνικά ύδατα στη Σάμο και να φτάνουν μια «ανάσα» από την ακτή!

Υ.Γ.1. Καταγγελίες πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν λόγο για εντοπισμό 20 τουρκικών ανεμοτρατών στο νησί μέσα σε 24 ώρες!

Άλλωστε, τα «αλιευτικά» της Τουρκίας, εδώ και χρόνια έχουν αποδειχθεί ένας πολύ πετυχημένος τρόπος εισβολής σε Ελληνικά ύδατα…

Υ.Γ.2. Κωνσταντίνος Γρίβας: Ενέργεια Ολοκληρωτικού Πολέμου η Τουρκική πρόκληση στην Κάσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here