Στην Κηφισιά οι Κάτοικοι έχουν Πόλεμο….της Ραφαέλλα Μανέλη.

0
91

Στο συνήθως ήσυχο προάστιο, η αναταραχή χτυπάει κόκκινο. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί προκειμένου να σώσουν την περιοχή τους από τις τροποποιήσεις του νέου οικοδομικού κανονισμού, που μετέτρεψε την Κηφισιά σε κατασκευαστικό πάρκο.

Κατάλαβαν γρήγορα πως αν θέλουν να διατηρήσουν τις γειτονιές τους όπως τις ξέρουν, πρέπει να αντιδράσουν. Βλέπουν τα αιωνόβια δέντρα να ξεριζώνονται, παλιές κατοικίες να πέφτουν σε μια νύχτα, μεγαθήρια να σηκώνονται και τον ελεύθερο πράσινο χώρο να μειώνεται δραματικά.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στην Κηφισιά: Επιτήδειοι εργολάβοι σηκώνουν... | Οικονομία Ειδήσεις

Τρομάζοντας μπροστά στους τόνους τσιμέντου, οι κάτοικοι της Κηφισιάς ξεσηκώθηκαν, σε μια αναπάντεχα συντονισμένη κινητοποίηση, για να προστατέψουν την περιοχή τους.

Η κατασκευαστική έκρηξη που γνωρίζει ο δήμος τους μετά τις πρόσφατες τροπολογίες στον νέο οικοδομικό κανονισμό (ΝΟΚ), έβαλε τις βάσεις για μια ασύδοτη, κατά τους ίδιους, οικοδόμηση, κατά παράβαση των προεδρικών διαταγμάτων που προστατεύουν την Κηφισιά και θέτουν σαφείς όρους δόμησης.

Όσο λοιπόν περιμένουν την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τη συνταγματικότητα ή όχι των διατάξεων του ΝΟΚ, προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Άποψη του προαστίου της Κηφισιάς.

Οι «ακτιβιστές» της Κηφισιάς αριθμούν περισσότερα από 5.000 άτομα· «χίλιες οικογένειες», όπως μου λέει η Τέντυ Γερουλάνου, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός που έχει μεγαλώσει στο προάστιο και είναι μεταξύ των πρωτεργατών της κίνησης των πολιτών εναντίον του ΝΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here