Συναγερμός από την Αμυντική Συνεργασία Τουρκίας, Πακιστάν και Κίνας….του Ανδρέα Μουντζουρούλια.

0
297

Επικίνδυνη εξέλιξη: Πακιστάν, Τουρκία και Κίνα εργάζονται σε ένα κοινό πρόγραμμα επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Σύμφωνα με λογαριασμό που έχει στενές σχέσεις με τον Πακιστανικό στρατό, Πακιστάν, Τουρκία και Κίνα εργάζονται σε ένα κοινό πρόγραμμα επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Αθήνα και Νέο Δελχί όχι μόνο πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα ασκήσεις, αλλά και συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων.

Μην ξεχνάμε, πως πριν λίγες ημέρες, Bayraktar TB2 έφθασαν στο Πακιστάν! Το Πακιστάν έχει παραγγείλει 6 μονάδες σε πρώτο στάδιο.  Ινδοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι οι αυξανόμενοι δεσμοί Τουρκίας-Πακιστάν αποτελούν θέμα ανησυχίας.

Μην ξεχνάμε πως Τουρκία και Πακιστάν διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις σε Αιγαίο και  Α. Μεσόγειο. Πακιστάν και Τουρκία έρχονται πιο κοντά. Ινδία και Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα ασκήσεις. Θα πρόκειται για ισχυρή απάντηση στα σχέδια Άγκυρας-Ισλαμαμπάντ.

«Έχουμε επιβεβαιώσει από επίσημες πηγές ότι το Πακιστάν, η Κίνα και η Τουρκία εργάζονται επί του παρόντος σε ένα κοινό πρόγραμμα μη επανδρωμένων UCAV «Loyal Wingman»», ανέφερε το tweet.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες, τα UCAV θα έχουν την ικανότητα να διεξάγουν αποστολές τύπου ISTAR (πληροφορίες, επιτήρηση, καταστροφή στόχων και αναγνώριση), αλλά και να εξουδετερώνουν εναέριες απειλές, ενώ θα κρατούν τα μαχητικά αεροσκάφη σε απόσταση.

Η Τουρκία έχει μια παραδοσιακή καλή σχέση με το Πακιστάν. Ουσιαστικά, η Τουρκία βλέπει το Πακιστάν ως έναν στρατηγικό σύμμαχο αλλά και έναν δυνητικό συνεργάτη στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν έχει επίσης μια καλή σχέση με την Κίνα. Ειδικά, ως προς την αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν, έχουν υπάρξει ξανά το τελευταίο διάστημα συνομιλίες ανάμεσα σε αξιωματούχους.

Προφανώς και η Τουρκία θα ήθελε να μπορούσε και αυτή να εκμεταλλευτεί μέρος της προηγμένης τεχνολογίας που η Κίνα προσφέρει στο Πακιστάν, ιδίως από τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της αμυντικής της βιομηχανίας που είναι μια κρίσιμη διάσταση της προσπάθειάς της να αποκτήσει ρόλο περιφερειακής δύναμης.

Σιδηροδρομική διασύνδεση Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν-Κίνας δημιουργεί ένα αμυντικό άξονα που σημαδεύει ξεκάθαρα την Δύση.

Η τρίτη εμπορευματική αμαξοστοιχία από το Ισλαμαμπάντ φθάνει Κωνσταντινούπολη την Κυριακή.

Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, του Ιράν και του Πακιστάν αναβίωσαν τη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη, την Τεχεράνη και το Ισλαμαμπάντ το 2021, με κινεζικά όμως κεφάλαια.

Ο διεθνής σιδηρόδρομος θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα με την κινεζική πρωτοβουλία «Δρόμος του Μεταξιού», παρέχοντας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Κίνας-Τουρκίας, αλλάζοντας έτσι πλήρως όλα τα δεδομένα για την γεωπολιτική κατεύθυνση των Τούρκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here