Σφοδρή καταγγελία του Προέδρου της Κύπρου: Έχουν δοθεί περιουσίες Ελληνοκυπρίων σε Βρετανούς βουλευτές, Το Λονδίνο να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνών.

0
93

Καταπέλτης ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για μερικούς ανόητους Βρετανούς βουλευτές που παίζουν το βρώμικο παιγνίδι της Τουρκίας. Θύμισε ότι μερικοί εξ αυτών έχουν παραχωρηθεί παράνομα Ελληνοκυπριακές περιουσίες στην κατεχόμενη Κύπρο.

Κύπρος: Βρετανοί πολιτικοί ζητούν την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και κατεχομένων | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση του Γραφείου της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων και της ΟΕΛΜΕΚ, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα βρετανικών ΜΜΕ ότι Βρετανοί βουλευτές ζητούν την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Είναι γνωστές τέτοιες προσπάθειες, ειδικά από Βρετανούς βουλευτές, σε κάποιους εκ των οποίων, μάλιστα, έχει παραχωρηθεί παράνομα περιουσία στις κατεχόμενες περιοχές-είδαν το φως της δημοσιότητας τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Η Βρετανία είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει σε ενέργειες που αντιβαίνουν τα ίδια τα ψηφίσματα που ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ψηφίσει».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε νέα κάθοδο για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Δεν θα σχολιάσω δηλώνεις. Γίνονται δηλώσεις, ενδεχομένως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα. Γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της κας Ολγκίν, ό,τι προκύψει είμαστε εδώ και είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Για τέτοιου είδους δηλώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις προβοκατόρικες, δεν πρόκειται να μπω σε ένα δημόσιο διάλογο.

Για τέτοια πάρα πολύ σοβαρά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και χειρισμός μέσω της διπλωματικής οδού, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, ειδικότερα όσον αφορά την ΕΕ και είμαστε εδώ και θα τα αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» συνεχίζεται κανονικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «φυσικά συνεχίζεται κανονικά»:

«Χθες μάλιστα είχα και μια πολύ καλή συνάντηση με Γερουσιαστές από τις ΗΠΑ που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ακριβώς και για το συγκεκριμένο θέμα εξαίροντας τον ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο συγκεκριμένο θέμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here