Σφόδρα Ενοχλημένη η Λευκωσία από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ για «Έλλειψη Γενναιότητας» στο Κυπριακό!

0
100

-«Ναι» Χριστοδουλίδη σε τριμερή συνάντηση με ΟΗΕ και Τατάρ στη Νέα Υόρκη.

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο προσκήνιο και-κυρίως-στο παρασκήνιο, οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ότι «η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε δυστυχώς σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία».

Μετά τον καταξιωμένο καθηγητή Ιωάννη Μάζη που πέρασε πριονοκορδέλα τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών γι’ αυτή τη δήλωση, σειρά πήρε ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, νομικός, δημοσιογράφος και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών σπουδών, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Ο έγκριτος αναλυτής μιλώντας στο κυπριακό Sigmalive εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Γεραπετρίτη, ενώ μετέφερε και πληροφορίες από την Κυπριακή Κυβέρνηση, που όπως είπε «δεν επιδέχονται αμφισβήτησης», ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ενόχληση στη Λευκωσία από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ περί «έλλειψης πολιτικής γενναιότητας».

Μάλιστα, σχολίασε ότι μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Νίκου Χριστοδουλίδη, θα ήταν να ζητήσει την άμεση παραίτηση του κ. Γεραπετρίτη για «Προσβολή έναντι των Ελλήνων της Κύπρου και του ιδίου»!

Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Λευκωσία για τις δηλώσεις στα κατεχόμενα γιά Αμμόχωστο και Ουνφικυπ. Θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα (Βίντεο)

«Πώς δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον προσβάλλει δημόσια ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;» ρώτησε επίσης ο έμπειρος αναλυτής, ο οποίος έθεσε επί τάπητος τα σενάρια για την εξέλιξη του Κυπριακού, τα οποία μόνο ευοίωνα δεν είναι, με την μειοδοτική πολιτική των υποκλίσεων που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και το Μαξίμου.

Υ.Γ. Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για το Κυπριακό.

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στο sigmalive….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here