Σωτήριος Καψιώχας: «Το τίναγμα της ψόφιας γάτας θυμίζει σήμερα η διαπλοκή που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις».

0
243

Το σύστημα της διαπλοκής όπως το ξέραμε μέχρι τώρα, είναι γεγονός ότι πνέει τα λοίσθια.

Οι τράπεζες δεν υπάρχουν για να δίνουν αφειδώς «δάνεια; με αέρα», η κυβέρνηση δεν είναι ευεπίφορη σε συναλλαγές μαζί τους – έστω κι αν έκανε κάποιες κινήσεις να τα βρει μαζί τους – οι ίδιοι οι επιχειρηματίες αφού έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό δεν δείχνουν διάθεση – ούτε έχουν δύναμη – να επενδύσουν για να εξακολουθήσουν να ελέγχουν την εξουσία.

Σωτήριος Καψιώχας.

Προσπαθούν στην ουσία να κερδίσουν ότι να είναι είτε με την αίγλη του παλιού τους εκφοβισμού, είτε χρησιμοποιώντας τους ίδιους τους εργαζόμενους ως μοχλό πίεσης. 

Δείτε που είναι σήμερα ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Σάλλας και όλοι αυτοί οι παλιοί τραπεζίτες που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις.

Οι υπόλοιποι που μένουν στην ουσία θυμίζουν «το τίναγμα της ψόφιας γάτας», αφού με τον ένα ή άλλο τρόπο βαίνουν προς το τέλος τους.

Τα αμούστακα παιδιά της διαδοχής (Τζίγκερ, Κυριακού, Αλαφούζος) ούτε ξέρουν το παιχνίδι, ούτε μπορούν να το παίξουν γιατί είναι ανοιχτά από πολλές μεριές και ταυτόχρονα κουβαλούν και τις αμαρτίες των πατεράδων τους.

Πάρτε για παράδειγμα την Φώφη, την οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να στηρίξει ο Βαρδινογιάννης, αλλά η καχυποψία του κόσμου δεν της αφήνει καμία ελπίδα για να ξαναφτιάξει ισχυρό κόμμα.

Όσο για τον Μαρινάκη, μόνο η δύναμη του Ολυμπιακού τον κρατά και η ανοιχτή σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και με ένα κομμάτι της ΝΔ.

Είναι ευάλωτος από παντού και μάλιστα εάν θελήσουν οι αμερικανοί να τον τελειώσουν, δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά!!

Αφήστε που αν αλλάξει ηγεσία η ΝΔ θα χάσει και τα στηρίγματα στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλες οι προσπάθειες συνεργασίας των εν ζωή σήμερα καναλαρχών και διαπλεκομένων, δείχνουν τον πανικό από τον οποίο διακατέχονται, πληρώνοντας στην ουσία την απαξίωση που οι ίδιοι ενέβαλαν στα ΜΜΕ τους. 

Οι πολίτες πλέον δεν επηρεάζονται από αυτούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσοι δεν την βλέπουν είναι άξιοι της τύχης τους. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει, που έλεγε ο Ηράκλειτος.

Απλά στην παρούσα φάση βρέθηκε ο καταλύτης για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here