Τέμπη-Αποφυλάκιση Σταθμάρχη: Ήταν ασέβεια στη μνήμη των παιδιών μας.

0
96

Ακόμη ένας στενός συγγενής θύματος των Τεμπών εκφράζει την οργή του για την απόφαση της αποφυλάκισης του σταθμάρχη Λάρισας μετά από σχετική αίτηση που έκανε και ένα μήνα πριν παρέλθει το 18μηνο της κράτησής του.

Ο σταθμάρχης ήταν ο μόνος που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν έγινε η φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος τονίζει ότι η πράξη αυτή αποτελεί ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Το μήνυμα που πέρασαν οι δικαστές και η Δικαιοσύνη, είναι ασέβεια απέναντι στη μνήμη των παιδιών μας. Αντιμετωπίζεται με ανθρωπισμό ο θύτης και δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ανθρωπισμό οι συγγενείς των θυμάτων. Αυτό μας εξοργίζει όλους τους συγγενείς.

Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση αυτή και ας μην έχει ιδιαίτερο νομικό αντίκτυπο. Όλοι οι συγγενείς συμφωνούμε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Επρόκειτο για το βασικό υπαίτιο, αφού δεν είχε κάνει ο συγκεκριμένος κύριος το λάθος, δε θα συνέβαινε αυτή η τραγωδία. Με την απόφαση για αποφυλάκιση του σταθμάρχη οι δικαστές έδειξαν ότι δεν μας υπολογίζουν»…λέει ο κ. Ψαρόπουλος στο ethnos.gr.

Σχετικά με την δίκη που θα γίνει για την σιδηροδρομική τραγωδία λέει:

«Αφού η Δικαιοσύνη θέλει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, θα μας βρει απέναντι όλους τους συγγενείς των θυμάτων. Αναρωτιέμαι πώς θα διεξαχθεί αυτή η δίκη, όταν ξεκινήσει και πόσα ΜΑΤ θα πρέπει να υπάρχουν έξω από το δικαστήριο.

Με πλήρη γνώση το λέω ως δικηγόρος ότι δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με αυτήν την ιστορία. Θα πρέπει να ξεχάσουν τον χαμηλών τόνων Δρακόπουλο. Έχω τεκμηριωμένα στοιχεία και θα βγω να τα πω και ας και με πούνε γραφικό. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία έκαναν οι δικαστές, που είναι για μηνύσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here