Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…Αναλυτική Παρουσίαση της Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/09/24

0
162

Άκρως Eνδιαφέρον το 22ο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/09/24, με μοναδικό θέμα την ψήφιση της υπ’ αρ. 874/2024 απόφασης Δημοτικής Επιτροπής, περί έγκρισης των όρων Σύμβασης με την τράπεζα Eurobank με σκοπό την αγορά από ακινήτου με συμμετοχή σε αναγκαστικό πλειστηριασμό, ιδιοκτησίας Ι.Ε. ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ και δ.τ. Ι.Ε. ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕΜ.».

Στην συνεδρίαση μονοπώλησαν ο Δήμαρχος κος Β. Ξυπολυτάς, ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γ. Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Π. Σφηκάκης και η επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς κα Σ. Πατρινού (καθώς και τα τεχνικά προβλήματα αναμετάδοσης του ΔΣ).

Ο Δήμαρχος κος Ξυπολυτάς ανέφερε πως αποτελεί μια δύσκολη και πρωτοποριακή προσπάθεια και η υπεραξία του κτίσματος σε περίπτωση που περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς θα είναι 2πλασια του αρχικού τιμήματος

Τα κύρια σημεία των απαντήσεων στις ερωτήσεις που έθεσε ο κος Θωμάκος:

  1. Ο πλειστηριασμός αυτός είναι ουσιαστικά η αναβολή του πρώτου πλειστηριασμού που είχε οριστεί για τον Μάρτιο του 2023. Όπως επεσήμανε ο κος Θωμάκος σε περίπτωση που επρόκειτο για τον τρίτο το αρχικό τίμημα θα έπρεπε να μειωθεί κατά 20% και στον τέταρτο κατά 35% (όπως ορίζει ο νόμος)
  2. Το δάνειο από την Eurobank θα ανέλθει στα 4.184.000€ και η αποπληρωμή θα γίνει σε 60 τριμηνιαίες δόσεις (εφόσον ο Δήμος είναι ο υπερθεματιστής του πλειστηριασμού)
  3. Εγγύηση του δανείου θα αποτελέσουν 2 κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου (ο ένας είναι το 50% του ΤΑΠ)
  4. Σε περίπτωση απόκτησης του κτιρίου, τα χρήματα του δανείου δεν θα χρησιμοποιηθούν για όποιες μετατροπές, επιδιορθώσεις κλπ. Για την κάλυψη αυτών των εξόδων θα αναζητηθεί χρηματοδότηση από άλλο πρόγραμμα.
  5. Ο κος Θωμάκος ζήτησε την δέσμευση του Δημάρχου ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για την μετέγκατασταση και φιλοξενία του αμαξοστασίου του Δήμου (το παρών αποτελούσε και το κυριότερο κριτήριο για την μέχρι τώρα υπερψήφιση). Η απάντηση ήταν ότι θα φιλοξενηθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού.

Οι όροι ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με μοναδική ψήφο ΚΑΤΑ από την κα Α. Παπάζογλου.

ΔΕΙΤΕ τις Σημαντικές Τοποθετήσεις, επί του θέματος σχετικά με την ψήφιση της υπ’ αρ. 874/2024 απόφασης Δημοτικής Επιτροπής, περί έγκρισης των όρων Σύμβασης με την τράπεζα Eurobank, του πρώην Δήμαρχου κ. Γιώργου Θωμάκου στο χρονικό σημείο 19:40 και μετά, και τα συμπεράσματα δικά σας…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here