Τα ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ της Κυβέρνησης στην Οικονομία: Τρίτη η Ελλάδα σε Φτώχεια και Κοινωνικό Αποκλεισμό!

0
331

Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τον αριθμό των Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, που μπορεί για τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Κ.Μητσοτάκης να έφερε τον Μαρσέλο αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες πολίτες γονατίζουν από την ακρίβεια που σπάει κάθε ρεκόρ.

Χώρα «επιδομάτων» και η ακρίβεια στα ύψη είναι τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης στην Οικονομία που βαυκαλίζεται με τον χειμώνα να μην έχει μπει ακόμα.

Θλιβερή τρίτη θέση για την Ελλάδα

Η φτώχεια ή κοινωνικός αποκλεισμός παρουσιάζει αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Δυστυχώς, παρότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοθαυμάζεται για την καταπληκτική ποιότητα ζωής που υποτίθεται έχει φέρει, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση – μαζί με την Ισπανία – στις χώρες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που βρίσκονται ενώπιον της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Την ξεπερνούν μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

φτώχεια Eurostat

Παράλληλα πάνω από 95 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ, δηλαδή το 21,7% του πληθυσμού, ήταν μπροστά στον φάσμα της φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021. Μάλιστα, ο αριθμός τους είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, την περυσινή χρονιά 95,4 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ ζούσαν σε νοικοκυριά τα οποία αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης ή/και διαβίωσης σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας).

φτώχεια Eurostat

Από αυτούς, περίπου 5,9 εκατομμύρια (1,3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν ταυτόχρονα και φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2021 73,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ αντιμετώπιζαν φτώχεια, ενώ 27 εκατομμύρια ήταν αντιμέτωπα με σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 29,3 εκατομμύρια ζούσαν σε ένα νοικοκυριό με χαμηλή ένταση εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here