Τεστ στον Πολιτισμό…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
221

Κύριε Ξυπολυτά,

Ο Σεπτέμβριος θα αποτελέσει για εσάς ένα ισχυρό κίνητρο, αλλά και ένα ανάλογο τεστ για την επίδοση της νέας Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Πολιτισμού.

Προηγήθηκε, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η Ανθοκομική Έκθεση, όπου Πάσχα και Πρωτομαγιά ημερολογιακά εκτροχίασαν την εκδήλωση, με αποτέλεσμα τα έσοδά της να είναι αισθητά κατώτερα των προηγούμενων εκθέσεων. Όμως, ποιοτικά, δεν θα έλεγα το ίδιο.

Ο Σεπτέμβριος φιλοξενεί τα Μενάνδρεια. Ο κόσμος έχει γυρίσει από τις διακοπές του και οι Δήμοι γεμίζουν τις βραδιές με καλλιτεχνικά δρώμενα, άλλα αξιοσημείωτα και άλλα για…παραγέμισμα.

Κύριε Ξυπολυτά,

Οι ανά τους Ελληνικούς καφενέδες περιοδεύοντες θίασοι, τα γνωστά «μπουλούκια», σίγουρα έχουν-κάποια από αυτά-υποβάλει αίτηση συμμετοχής στα  Μενάνδρεια.

Δεν είναι όλα απορριπτέα. Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει ακόμη και πρώτα ονόματα της Ελληνικής σκηνής και οθόνης να συγκροτήσουν καλούς θιάσους και να ανεβάσουν βαρύγδουπα θεατρικά έργα, από Αισχύλο έως Πίντερ. Αλλά αυτές είναι εξαιρέσεις.

Μετά έχουμε και τις τοπικές πολιτιστικές εστίες, χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες, τραγουδιστές, που κάθε χρόνο διεκδικούν τη συμμετοχή τους στο κηφισιώτικο φεστιβάλ.

Κύριε Ξυπολυτά,

Συνήθως από τα ονόματα της κηφισιώτικης κοινωνίας αγνοούνται οι διάσημοι συμπολίτες μας. Η Ρούλα Κορομηλά, η Γιοβάνα, η Μαρινέλλα, η Νατάσσα Θεοδωρίδου (τυχαία αναφορά αυτά τα ονόματα).

Οι καλλιτέχνες αυτοί που έγραψαν ή γράφουν ακόμη ιστορία, ίσως θα περιμένουν από τον Δήμο να τους προτείνει συμμετοχή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ.

Μόνο η κα Κονιτοπούλου τυγχάνει αυτής της τιμής και μάλιστα υπήρξε άτυπη σύμβουλος των Μενάνδρειων, αν δεν κάνω λάθος.

Νομίζω, λοιπόν, ότι ο Δήμος Κηφισιάς ΟΦΕΙΛΕΙ πρώτα πρώτα να έχει ένα κατάλογο με τις καλλιτεχνικές διασημότητες του Δήμου και, φυσικά, να τους τιμά κάθε χρόνο- ίσως έναν έναν ξεχωριστά ή έστω και ομαδικά σε κάποια εκδήλωσή του.

Κύριε Ξυπολυτά,

Το επίπεδο του Πολιτισμού-Τουρισμού (οι εκδηλώσεις πρέπει να είναι λαμπερές, ώστε να προσελκύουν και θεατές από όλο το λεκανοπέδιο) αποτελεί στόχο της Περιφέρειας αλλά πρωτίστως του Δήμου.

Το «Πάμε στην Κηφισιά», πρέπει να στηριχτεί με κάθε μέσο. Και τα Μενάνδρεια είναι μια καταπληκτική ευκαιρία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here