Χθες γίναμε μάρτυρες του απόλυτου ξεγυμνώματος και ρεζιλέματος των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).
Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν είχε φτάσει στη Βαγδάτη και είχε ξεκινήσει τις επαφές του με την ιρακινή ηγεσία, τα πιο σοβαρά ΜΜΕ της Ελλάδας επέμεναν πως βρισκόταν στη Σούδα.
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μπλίνκεν από την Κύπρο στην Ελλάδα και μετά στην Τουρκία!!
Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι «Είδε ανώτερους αξιωματικούς των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην χώρα μας καθώς στην περιοχή κινούνται δύο Αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ένα Ελικοπτεροφόρο, τρεις ναύαρχοι της Τακτικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών και προφανώς υφίσταται μεγάλη κινητικότητα».
Άλλα ελληνικά μέσα ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μπλίνκεν επέλεξε να πάει στη Σούδα πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα. Μου είπαν ότι στα τηλεοπτικά “παράθυρα” εξήγησαν και τι σήμαινε η δήθεν επίσκεψη στην Κρήτη πριν τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.
Οι διαπιστευμένοι ανταποκριτές, υπό καθεστώς ανωνυμίας, είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του κ. Μπλίνκεν να «πετάξει» προς την Βαγδάτη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ήταν και αυτή μη προγραμματισμένη επίσκεψη, όπως ήταν και στη Ραμάλα και στην Κύπρο.
Η επιλογή του Αμερικανού υπουργού να ζητήσει να συναντήσει τον κ. Χριστοδουλίδη, ήταν το αποτέλεσμα μίας πολύ καλής δουλειάς του Κύπριου Προέδρου αναφορικά με τη δημιουργία “ανθρωπιστικού καναλιού” από το λιμάνι της Λεμεσού και από τα κυπριακά αεροδρόμια προς το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.
Και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χριστοδουλίδη και στον υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο που έπεισαν με τις πράξεις και τις ενέργειές του τον κ. Μπλίνκεν να επισκεφθεί την Κύπρο. Όπως είπε και ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός, η Λευκωσία απέδειξε τον ηγετικό της ρόλο σε τούτη την κρίση.
Γνωρίζαμε, λοιπόν, οι διαπιστευμένοι ανταποκριτές την πορεία της αποστολής του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η αλλαγή της αποστολής αφορούσε τη Ραμάλα, το αεροδρόμιο της Λάρνακας και τη Βαγδάτη. Γνωρίζαμε αλλά δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε.