Το Βάπτισμα του Πυρός…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
124

Κύριε Ξυπολυτά,

Η πρώτη σας εμπειρία, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) είναι σίγουρα αποκαρδιωτική.

Η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 ρήμαξε τη Β/Α Αττική, αλλά θα μπορούσε να μην αγγίξει την Πεντέλη.

Όταν έπεσε η νύχτα, και η μάχη με τη φωτιά δινόταν στην περιοχή του Μαραθώνα, ούτε ο τελευταίος εθελοντής πυροσβέστης θα φανταζόταν, ότι το πρωί της επόμενης ημέρας, η πύρινη λαίλαπα θα είχε διανύσει 30 χιλιόμετρα και θα έμπαινε στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Όχι, δεν είσαστε εσείς ο «Στρατηγός» που έχασε αυτή τη μάχη. Όμως το αποτέλεσμα, το οικτρό αποτέλεσμα στον χώρο των Βριλησσίων, του Διονύσου, της Πεντέλης, δεν είναι δυνατόν να αφήσει στο απυρόβλητο και τον δικό σας ρόλο.

Κύριε Ξυπολυτά,

Πολλά ελέχθησαν και εγράφησαν για τις ευθύνες του συντονισμού του πυροσβεστικού έργου. Ναι, σε 5-7 λεπτά είχε φτάσει το πρώτο Canadair, στον χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά στις 15.07 το μεσημέρι της Κυριακής.

Αλλά αμέσως μετά, η περιοχή έμεινε ανοχύρωτη, αφού το βάρος είχε δοθεί μάλλον στο μέτωπο των Μεγάρων.

Στις 8.30 το βράδυ όταν αποσύρονταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, οι επίγειες δυνάμεις αφέθηκαν, χωρίς τα απαραίτητα μέσα, να αναχαιτίσουν την ορμή της φωτιάςκαι την πορεία της προς το Πεντελικό.

Ένα, μόνον ΕΝΑ αεροσκάφος, που να πετά και τη νύχτα, αν είχε αγοράσει η Κυβέρνηση, δεν θα φτάναμε σε αυτή την καταστροφή.

Απόμαχος σμηναγός αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος τύπου Ιλιούσιν-76 (δεν είναι μεν αμφίβιο, εφοδιάζεται σε αεροδρόμιο) μπορεί να επιχειρεί στη διάρκεια της νύχτας και ανεξάρτητα από την ένταση του ανέμου.

Το αεροσκάφος έχει δυνατότητα ρίψης 40 τόνων νερού, σβήνοντας μέτωπα πυρκαγιάς μήκους 500 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων, σε μια μόνον έξοδο.

Θα μπορούσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να αγοράσει Ιλιούσιν-76; Φυσικά όχι. Όπως λέει ο Πρωθυπουργός μας, «η Ελλάς βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και έτσι ενισχύουμε μαζί με όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ την Ουκρανία, στον «δίκαιο» πόλεμό της.

Θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Ελλάδα - Newsbomb

Όμως, αυτομάτως, υφιστάμεθα τις κυρώσεις-αντίμετρα της Ρωσίας. Και το Ιλιούσιν-76 είναι Ρωσικό. Όπως και το θηριώδες Beriev-Be-200 που είχαμε νοικιάσει στην πυρκαγιά της Ηλείας το 2018 και έσωσε την Αρχαία Ολυμπία!

Κύριε Ξυπολυτά,

Η πολιτική σας κίνηση να γίνετε ένας Μίνι-Περιφερειάρχης Αττικής, μέσω του ΣΠΑΠ έγινε στάχτη στο βάπτισμα του πυρός. Στη θέση σας θα ξανασκεφτόμουνα τις προτεραιότητες και τους στόχους μου…

Υ.Γ. Στο σημείωμα αυτό χρησιμοποίησα πληροφορίες από άρθρο του φίλου συναδέλφου Νίκου Ιγγλέση (https://ellinikiantistasi.gr).

Σας συνιστώ να το διαβάσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here