Το Στρατηγικό Σχέδιο προώθησης αλλογενών πληθυσμών στο Ελληνικό έδαφος από την Τουρκία (σ.σ.: το εφαρμόζουν εντεταλμένα πρόσωπα του υποκόσμου, διακινητές ψυχών, διασυνδεδεμένα με την Τουρκική αστυνομία και άλλους κρατικούς και παρακρατικούς φορείς), αποβλέπει-μεταξύ άλλων-στην αλλοίωση του πληθυσμού στην Ελλάδα, μέσω της μαζικής, παράνομης, ακόμα και βίαιης προώθησης στο Ελληνικό έδαφος προσφύγων-μεταναστών από την Ασία και την Αφρική, κατά προτίμηση μουσουλμάνων, οι οποίοι ουδεμία πολιτισμική σχέση έχουν με τα ήθη που επικρατούν στη χώρα, γενικότερα στον Ευρωπαϊκό χώρο και ειδικότερα στην Ε.Ε.
Το νέο Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στον Έβρο, με τους 38 μετανάστες, ανέδειξε ακόμα μία φορά τις πραγματικές προθέσεις του επιτιθέμενου, την αδιάλειπτη προσήλωση στον βρόμικο στόχο του, αλλά ταυτόχρονα την αξιολύπητη μακαριότητα της Αθήνας σε θέματα που απαιτούν εγρήγορση, «πολεμική» ετοιμότητα και ακαριαία δράση.
Και κάτι ακόμα ανέδειξε για τις Ελληνικές Υπηρεσίες. Ότι δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους. Και αυτή δεν είναι διαπίστωση με κομματικά κριτήρια…Το σκηνικό των μεταναστών στη νησίδα στον Έβρο παραπέμπει σε παραλλαγή «μοντέλου Ιμίων».
Δεκάδες τέτοια σχέδια βρίσκονται στα συρτάρια του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου και παραλλάσσονται κατά περίσταση, αιφνιδιάζοντας την Αθήνα, η οποία ακόμα μία φορά δεν αξιολόγησε τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να «φορτωθεί» το συμβάν, αλλά και να το μετατρέψει σε ζήτημα εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Χαρακτηριστικό, το σχετικό δημοσίευμα του Βρετανικού «Guardian»:
«Η Ελλάδα, επιτέλους, βοηθά τους πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα γεμάτη σκορπιούς και φίδια…Ένα πεντάχρονο παιδί αναφέρεται (;) ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού, αφού σχεδόν 40 Σύριοι ανήλικοι και ενήλικοι βρίσκονταν επί έναν μήνα εγκλωβισμένοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Αυτό το «επιτέλους» σημαίνει ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία της Άγκυρας περί «ανάλγητης Ελλάδας που κακοποιεί, σκοτώνει ή επαναπροωθεί πρόσφυγες-μετανάστες», τους οποίους ωστόσο η ίδια εξωθεί προς ευρωπαϊκό έδαφος, έχει περάσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Έχει επίσης περάσει στους ανεγκέφαλους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που παριστάνουν τους ανθρωπιστές, αλλά δεν μπορούν να διακρίνουν (ως συνήθως) την πραγματική αφετηρία του απανθρωπισμού.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται και η εξής ανεκδιήγητη πρόταση: «Η περιπέτεια αυτών των ανθρώπων αποτελεί το πιο πρόσφατο περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει εκείνο που ο Niamh Nic Carthaigh, διευθυντής πολιτικής της Ε.Ε. στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, αποκαλεί ένα «πολιτικό παιχνίδι χονδροειδούς ανευθυνότητας μεταξύ των δύο χωρών», το οποίο κοστίζει ζωές»…
Ποιος είναι αυτός ο μασκαράς, που παίζει με ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας και τοποθετεί τη χώρα μας και την Τουρκία στον ίδιο ντορβά, στο Μεταναστευτικό;
Τα πράγματα θόλωσαν ακόμα περισσότερο στο άκουσμα της είδησης ότι το 5χρονο κοριτσάκι στη νησίδα, που φέρεται να το είχε τσιμπήσει σκορπιός, δεν πέθανε τελικά. Εάν η εκδοχή είναι αληθής, σημαίνει ότι αλλότριο «κέντρο» διαχειριζόταν μέχρι σήμερα και συνεχίζει να διαχειρίζεται επικοινωνιακά το περιστατικό στον Έβρο.
Οι απορίες λύνονται παρακάτω στο δημοσίευμα του «Guardian»:
«Η Τουρκική ΜΚΟ «Uluslararası Multeci Hakları Dernegi», που διατηρεί δεσμούς με την Τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε ότι αξιωματικοί ασφαλείας από την κοντινή Αδριανούπολη έφτασαν σε απόσταση 75 μέτρων από τις συντεταγμένες που έδιναν οι μετανάστες στις 10/8 και χρησιμοποίησαν μεγάφωνο, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση».
Η ημερομηνία 10/8 είναι η επόμενη της 9/8, ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε ο θάνατος της μικρής 5χρονης!
Η αποκάλυψη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή υποβολή κοινοβουλευτικού ερωτήματος από βουλευτές του κόμματος, με σύνδρομο αίτημα υποβολής των σχετικών εγγράφων, ότι η συγκεκριμένη νησίδα στον Έβρο είναι τελικώς εγγεγραμμένη στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, έφερε στο φως άλλη μία πτυχή του μπάχαλου. Πώς είναι δυνατόν η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού να καταχωρίζει τη νησίδα στην Τουρκία και το Ελληνικό Κτηματολόγιο στην Ελλάδα;
Η καθυστερημένη ανακοίνωση
Η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
«Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.
Απέναντι σε αυτή τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης».
Αλλά, δυστυχώς, η ανακοίνωση εκδόθηκε πολλές ημέρες μετά την έναρξη του επεισοδίου.