Το Δολάριο έχει μόλις 6 μήνες ζωής!

0
88

-Οι Κινέζοι ετοιμάζονται να ξεφορτωθούν assets 1 τρις δολ. μετά τη μείωση των επιτοκίων από Fed.

Μια πιθανή κίνηση Κινεζικών εταιρειών να επαναπατρίσουν μεγάλο όγκο σε περιουσιακά στοιχεία που είναι αποτιμημένα σε δολάρια είναι κεντρικής σημασίας για να λάβει χώρα μία νομισματική ανατροπή.

O Max Keizer, Οικονομικός Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Bitcoin του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele, στον λογαριασμό του X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με την πιθανή έκβαση του ταχέως αυξανόμενου εθνικού χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό @RadarHits X επισημαίνει ότι το Εθνικό χρέος των ΗΠΑ έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 35,27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχεί πλέον στο ποσόν των 104.568 δολαρίων ανά πολίτη.

Ο οπαδός του Bitcoin μοιράστηκε μια πρόβλεψη ότι αναμένει το fiat αμερικανικό νόμισμα θα καταρρεύσει «πιθανότατα μέσα σε 6 μήνες»-πρόβλεψη που βρίσκει σύμφωνους πολλούς αναλυτές…

Στο @RadarHits άφησε να εννοηθεί ότι η ταχεία αύξηση του χρέους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσφατη εμπλοκή των ΗΠΑ σε ορισμένα γεωπολιτικά γεγονότα, όπου προκειμένου να παρέχουν μεγάλη οικονομική υποστήριξη και τυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό προσθέτοντας ένα ολόκληρο τρισεκατομμύριο δολάρια στο χρέος σε μόλις οκτώ μήνες-τον Ιανουάριο του 2024, ήταν 34 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον σε όσα επισημαίνει ο Keizer μια υπόγεια αλλά βαθιά ανατροπή στην Παγκόσμια χρηματοοικονομική δυναμική βρίσκονται στον ορίζοντα, μια που θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τη σχέση μεταξύ του κινεζικού γουάν και του δολαρίου.

Μια πιθανή κίνηση Κινεζικών Εταιρειών να επαναπατρίσουν μεγάλο όγκο σε περιουσιακά στοιχεία που είναι αποτιμημένα σε δολάρια είναι κεντρικής σημασίας για αυτήν την ανατροπή, ένα σενάριο που ενδέχεται να συμβεί καθώς τα επιτόκια των ΗΠΑ μειώνονται τους επόμενους μήνες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here