Το Μαξίμου «παίζει στα ζάρια» την Θράκη!…του Νίκου Σταυρουλάκη.

0
66

Η Άγκυρα υλοποιεί, μέρα με τη μέρα, το βρόμικο σχέδιο απόσπασής της από την Ελληνική Επικράτεια χωρίς να βρει την παραμικρή Αντίσταση.

Το Μαξίμου «παίζει στα ζάρια» τη Θράκη!

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται αυτούσιο και η αποσχιστική φόρτιση εντείνεται στη Θράκη. «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» ήταν το σύνθημα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Το ίδιο και τώρα, στις Ευρωεκλογές 2024. Η Πρόεδρος του αποσχιστικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας-ΚΙΕΦ Τσιντέμ Ασάφογλου σε δήλωσή της στο τοπικό δίκτυο «Χρόνος» ανέφερε, μετά το πανηγυρικό για το κόμμα της αποτέλεσμα στην Ξάνθη και Ροδόπη, ότι όποιος πήγε στην κάλπη και ψήφισε ΚΙΕΦ δήλωσε Τούρκος.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Το ότι η Τουρκία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, μέρα με τη μέρα, σχέδιο απόσπασης της Θράκης από την Ελληνική Επικράτεια πρέπει να είναι κανείς χαζός για να μην καταλαβαίνει.

Το θέμα είναι ότι η Αθήνα είναι αυτή που κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ούτε φαίνεται να συγκινείται από την προϊούσα άλωση της Θράκης, ούτε και ξέρει τι να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Απλώς αμύνεται.

Και πράττει για το ίδιο θέμα άλλα στη μία περίπτωση και άλλα στην άλλη. Που, όμως, είναι περιπτώσεις ταυτόσημες. Συγκεκριμένα: Ισχύει ή δεν ισχύει η Συνθήκη της Λωζάννης;

Αν ισχύει, γιατί τότε ο Άρειος Πάγος επέτρεψε τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές ενός κόμματος σε δύο νομούς της Θράκης, Ξάνθη και Ροδόπη, που αυτό-προσδιορίζεται-διά των ηγετών του-ως «Τουρκικό». Και όχι μόνο αυτό-προσδιορίζεται, αλλά και προκαλεί δημόσια τους Ελληνικούς πληθυσμούς και ουδείς αντιδρά, ούτε απαντά.

Και την ίδια ώρα άλλο δικαστήριο βάζει «λουκέτο» στον λεγόμενο «Σύνδεσμο Φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ» στην Κομοτηνή λόγω αναφοράς στο λογότυπο του συλλόγου ως «Δυτική Θράκη».

Όπως μετέδωσε στα τέλη Μαΐου η Μαρία Ζαχαράκη, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Αθλητισμού-Πολιτισμού της Φενερμπαχτσέ Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή έκλεισε με απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής. Γιατί: Διότι-λέει το Πρωτοδικείο-με την έκφραση «Δυτική Θράκη» στο όνομά του συλλόγου «θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υπαινιγμοί περί Τουρκικής μειονότητας».

Όχι Μουσουλμανικής κατά το γράμμα της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία έχει καθορίσει, μεταξύ άλλων, τις συνοριογραμμές των δύο χωρών, τις οποίες η Τουρκία όχι απλώς αμφισβητεί, αλλά δημιουργεί περιβάλλον για να τις μεταβάλει.

Το θέμα του συλλόγου πήρε διαστάσεις στον Τουρκικό Τύπο, με την Cumhuriyet να δημοσιεύει πληροφορίες που ξεμπροστιάζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Και την ίδια στιγμή η επικεφαλής του συγκεκριμένου κόμματος, που δηλώνει «Τουρκάλα» και προκαλεί ευθέως και δημοσίως τη χώρα και την κυβέρνηση στην Αθήνα, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη, αλλά ουδεμία διαδικασία κινείται εναντίον της.

«Όποιος μας ψήφισε δήλωσε ότι είναι Τούρκος»…είπε ανοιχτά η Τσιντέμ Ασάφογλου και κατηγόρησε μάλιστα την Ελληνική Πολιτεία ότι καταπιέζει την «Τουρκική μειονότητα»!

H Τσιντέμ Ασάφογλου επιτέθηκε και στο Εκλογικό σύστημα. Καταδίκασε το εκλογικό όριο του 3%, που ισχύει στον Ελληνικό Εκλογικό Νόμο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιδημοκρατικό», καθώς στέρησε έδρα στα ενεργούμενα της Άγκυρας στη Θράκη.

Χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό» το σύστημα που ισχύει στη χώρα και ζήτησε στο μέλλον πιο δίκαιες και Δημοκρατικές εκλογές.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here