Τρομακτική Καταγγελία του Νίκου Αναστασιάδη εναντίον του «Δήθεν Συγγραφέα»: Βιβλίο υμνεί τον ρόλο της Τουρκίας στο Κραν Μοντανά, κάποιοι τάχθηκαν να υπηρετούν τα συμφέροντα της…

0
127

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης σε podcast του Ant1.

Έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που τον αφορούν, κυρίως για την διαχείριση του Κυπριακού στο Κρανς Μοντανά το 2017, για το ρόλο του πρώην έμμισθου συνεργάτη του, Μακάριου Δρουσιώτη, αλλά και για τις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές και τον ρόλο του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αρχικά ο κ. Αναστασιάδης είπε πως μετά την αποχώρηση του από τη Προεδρία έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο να γυμνάζεται 3 φορές την βδομάδα. Άρχισα όπως επίσης να διαβάζει βιβλία και «ρυπαρογραφήματα» ενώ παράλληλα μαζεύει στοιχεία γιατί όπως είπε σκοπεύει να απαντήσει καθώς η υπομονή του εξαντλείται.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για μυθοπλασίες του Μακάριου Δρουσιώτη, τον οποίο αποκαλεί «δήθεν συγγραφέα» για τα πεπραγμένα της δεκαετίας καθώς και εμμονές για το θέμα του Κυπριακού και το Κραν Μοντανά.

Κυπριακό: «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά» - Peripteron.eu

«Υπάρχει συγκεκριμένο βιβλίο που υμνεί τον ρόλο της Τουρκίας στο Κραν Μοντανά. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να είναι σαν να τάχθηκαν να υπηρετούν συμφέροντα ή αφηγήματα της Τουρκίας»…κατήγγειλε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως αυτά που γράφει ο Δρουσιώτης ήταν καθ’ υπαγόρευση ή κατά πληροφορίες.

Κατονομάζοντας τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε είπε:

«Ξέρω ότι αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δεν έπραττε τίποτε άλλο αφού την ώρα των συνομιλιών 6η προς 7η Ιουλίου, έστελνε μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες για το τι ελέγετο τι δεν λέγετο ή πως διερμήνευε εκείνα που ήθελαν να ακούσουν οι ακροατές του».

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγησε παράλληλα τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεργάστηκε με τον Μακάριο Δρουσιώτη και τον έκανε συνεργάτη στο Προεδρικό. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως ετοιμάζει βιβλίο να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει ο Μακάριος Δρουσιώτης.

«Έκρινα ότι έπρεπε να υπάρχει τεκμηρίωση και γραπτώς το πόσο ένας εμμονικός άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει τόσες μεταλλάξεις»…είπε.

Επίσης διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Δρουσιώρης δεν μίλησε και δεν στράφηκε εναντίον του όταν ήταν στο προεδρικό ή στις προεδρικές εκλογές του 2018, παρά μόνο όταν δεν επαναδιορίσητκε ο Επίτροπος ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Για το Κραν Μοντανά και τις συζητήσεις με τον Τσαβούσογλου είπε πως ουδέποτε συζήτησε με οποιονδήποτε για δύο κράτη.

«Εκείνο που συζητούσα, που πρότεινα γιατί έβλεπα ότι ήταν η μόνη λύση που θα ήταν διαρκής και βιώσιμη, ήταν η αποκέντρωση εξουσιών»…είπε.

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται ο Τουμάζος Τσελεπής, περί non paper που κατέθεσε στο Crans Montana η Τουρκία στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών το οποίο αποδεχόταν την κατάργηση των Eγγυήσεων και του δικαιώματος Mονομερούς Eπέμβασης

Απαντώντας στην πρόκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου να αποκαλύψει τα όσα συζητήθηκαν στο ξενοδοχείο Peninsula στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους. Εκείνο που θέλω να πω στον κύριο Νεοφύτου που ερωτά, να ανατρέξει στα ημερολόγιά του, για να θυμηθεί εάν ενημερώθηκε ή όχι, τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη στη συνάντηση του Σεπτέμβρη του 2018 στη Νέα Υόρκη».

Για την στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023 είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που με στεναχωρεί είναι αντί να κάμουμε αυτοκριτική γιατί χάσαμε μια εκλογή, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή. Εάν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του κόσμου, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος.

Το γεγονός ότι έκανε δημοσκόπηση και έπαιρνε 6% ήταν λόγος ενθαρρυντικός; Δεν μπορεί να κατηγορείς αυτόν που σε στήριξε μέχρι την 1η Κυριακή, επειδή δεν επέλεξε αυτό που επέλεξες εσύ για λόγους εκδίκησης την δεύτερη Κυριακή. Τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here