Υπό Άτυπο Τουρκικό Ναυτικό Αποκλεισμό η Κύπρος-Ελλάδα και η ΕΕ αδιαφορεί!

0
120

Ως την «Χειρότερη Κρίση από το 1974» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος τις ακραίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων…

Ως την «Χειρότερη κρίση από το 1974» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος τις ακραίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων (που κατά τα άλλα διαπραγματεύονται) κα έχουν προχωρήσει σε άτυπο ναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου.

Σαρώνει ο «Θαλασσόλυκος» και «πνίγει την Κύπρο» – Ενισχύουν λιμάνια και υποδομές (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ που είναι ταυτόχρονα Ευρωπαϊκή με την Ευρωπαϊκή Ένωση παντελώς «κωφάλαλη», που έχει προτιμήσει να κρατήσει αποκλειστικά και μόνο τον ρόλο του τοκογλύφου…και του αποικιοκράτη και σε καμία, μα σε καμία των περιπτώσεων, ενός θεσμού με την έννοια της «Ένωσης».

Η Τουρκία, μετά από μία χλιαρή εκπεφρασμένη αντίθεση προς τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, προχώρησε ακάθεκτη με την επιβολή ενός άτυπου ναυτικού αποκλεισμού στα νότια της Κύπρου, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εκδώσει NOTAM και είχε δεσμεύσει την περιοχή γύρω από το οικόπεδο 3, στο οποίο έχει μπει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ/KOGAS.

Εκ παραλλήλου, η Ε.Ε. διατηρεί μια εκκωφαντική σιωπή αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από την Άγκυρα, δεδομένο που το εκμεταλλεύεται στο έπακρον.

Τα Τουρκικά πολεμικά σκάφη μπαινοβγαίνουν στην ζώνη ασφαλείας των 5 ναυτικών μιλίων γύρω από την γεώτρηση με την Λευκωσία να έχει από χθες, στο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον ΠτΔ, αποφασίσει δέσμη πολιτικών, διπλωματικών και νομικών μέτρων εις βάρος της Άγκυρας.

Οι κύριοι άξονες αυτής της προσπάθειας θα είναι να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία, τουλάχιστον σε επίπεδο Ε.Ε., όπου η Λευκωσία αναμένεται να καταγγείλει σθεναρά την Τουρκική προκλητικότητα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης στις 23-24 Οκτωβρίου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here