Όταν ο Κώστας Καραμανλής αποδοκίμαζε το επαίσχυντο ψήφισμα εξίσωσης ναζισμού-κομμουνισμού στο ευρωκοινοβούλιο τον Απρίλιο 2008.

0
277

Μπας και ήταν κομμουνιστής;;

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ «ΟΧΙ» του Κώστα Καραμανλή απέναντι στην γερμανό-ποίηση της Ευρώπης.

Ο φυσικός ηγέτης της αστικής παράταξης, ήταν αυτός που αποδοκίμασε το δόλιο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου το 2008 περί εξίσωσης ναζισμού-κομμουνισμού, αντιδρώντας στην πρωτοβουλία του ΕΛΚ, του οποίου η ΝΔ είναι μέλος.

Η κίνηση αυτή που εξόργισε τους Γερμανούς, απέδειξε την εθνική αξιοπρέπεια με την οποία κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής και την αίσθηση της ιστορικής ευθύνης. 

«Η ιστορία δεν γράφεται με ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου», είχε πει τότε ο Ι. Βαρβιτσιώτης, του οποίου η έτερη ανακοίνωση για το εξίσου επαίσχυντο ψήφισμα για τα γεγονότα της Γεωργίας, οφείλει να διαβαστεί από κάθε πολιτευτή που παριστάνει τον αστό αλλά συμπεριφέρεται ως Βησιγότθος. 

Διαβάστε και συγκρίνετε με το σημερινό απόκομμα Μητσοτάκη:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πολιτικά και όχι ιδεολογικά τα κίνητρα.

Γίνεται συζήτηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην πάρει μέρος στη συνάντηση-συνέδριο που οργανώνει η εσθονική προεδρία της Ε.Ε. με θέμα «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα των σταλινικών και άλλα τέτοια. 

Αυτό που δεν λέγεται όμως είναι ο στόχος του Συνεδρίου. Ο οποίος είναι να κατηγορηθεί και πάλι η σημερινή Ρωσία (δια της Σοβιετικής Ένωσης).

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει στην αντί-ρωσική υστερία των βαλτικών κρατών και γενικώς κάποιων κυβερνήσεων της ανατολικής Ευρώπης. 

Συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί η ένταση κατά της φασιστικής βίας – που είναι σημερινό πρόβλημα – με κάτι που έγινε στο παρελθόν. 

Δεν είναι λοιπόν ιδεολογικό το θέμα, αλλά καθαρά πολιτικό και συγκυριακό. Γιατί να παίξουμε στο παιχνιδάκι τους;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here