ALERT: «Η Κύπρος Κινδυνεύει» λέει ο Στρατηγός Παραγιουδάκης και ζητά άμεση λήψη μέτρων από Αθήνα και Λευκωσία.

0
807

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης σήμανε συναγερμό με την ομιλία του στην Παλαιά Βουλή, σε εκδήλωση με τίτλο «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ».

Η ομιλία του Στρατηγού Παραγιουδάκη λέει τα πάντα με τ΄ όνομα τους. Για το τι επιδιώκει η Τουρκία στην Κύπρο και στα ελληνοτουρκικά. Για το τι πρέπει άμεσα να κάνουν Αθήνα και Λευκωσία.

Ίσως επειδή λέει τόσες αλήθειες μαζί η ομιλία του να είναι για πολλούς «ενοχλητική». Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ δεν κρύφτηκε ποτέ. Το ίδιο κάνει και τώρα. Δεν επισημαίνει μόνο λάθη και παραλείψεις αλλά προτείνει απολύτως συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του εξοπλισμού της Κύπρου αλλά και την ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.

Ο Στρατηγός Παραγιουδάκης δεν κρύβει την ανησυχία του ακόμη και για επιθετική ενέργεια των Τούρκων στην Κύπρο. Αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες γι΄ αυτό.

Διαβάστε ένα εκτενές απόσπασμα της ομιλίας Παραγιουδάκη, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση στα εθνικά μας θέματα όπως ακριβώς είναι:

Όπως είναι γνωστό,  οι κίνδυνοι για την Κύπρο έρχονται από παλιά, από τον «εθνικό όρκο» που ψήφισε η τουρκική εθνοσυνέλευση το 1920.

Βασιζόμενος σε αυτόν ο Τούρκος καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Μεντερές, Νιχάτ Ερίμ, συνέταξε εκθέσεις (το 1956), στις οποίες στηρίχθηκε η τουρκική στρατηγική για τον έλεγχο ολόκληρης της  Κύπρου.

 Έτσι χαράσσεται επίσημα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της Τουρκίας για την Κύπρο, την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα, πετυχαίνοντας τους στόχους της ένα-ένα!!

Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας κατά του ελληνισμού, που έχει αποτυπωθεί σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, είναι:

– ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου

– ο περιορισμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη Θράκη, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here