To πείραμα «Ανοσία της Αγέλης» για περιορισμό κορωνοίου στο Η.Β.

0
577

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλεργασία, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι πρέπει να είναι σε απομόνωση όποιος έχει επίμονο βήχα που εμφανίστηκε τώρα ή πυρετό για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ανακοίνωσε παράλληλα το πέρασμα σε μια νέα φάση του σχεδίου δράσης, σε εκείνο της «καθυστέρησης», το οποίο έχει καταρτίσει η Βρετανική Κυβέρνηση και το οποίο στοχεύει στο να καθυστερήσει την κορύφωση της κρίσης έως το καλοκαίρι, προκειμένου να άρει την πίεση από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ειλικρινής με τους Βρετανούς πολίτες, περισσότερες οικογένειες, πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους», δήλωσε ο Τζόνσον προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Η στρατηγική της Βρετανικής Κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία δείχνει να κινείται στον εξής άξονα:

Αφού, πλέον, η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα μέτρα καραντίνας. Ο στόχος, όπως γράφουν αναλυτές, είναι αφενός να είναι πιο αργή η εξάπλωση (πιο ομαλή η καμπύλη), με παράλληλη διαμόρφωση «ανοσίας αγέλης» (herd immunity) σταδιακά μέσα από αυτούς που θα νοσήσουν με ήπια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir  Patrick Wallace, δήλωσε ότι ένας βαθμός «ανοσίας της αγέλης» θα βοηθήσει τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Επίσης, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων πάσχουν από ήπια ασθένεια, να δημιουργήσουν κάποιο είδος ανοσίας της αγέλης, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μην νοσούν σε αυτήν την ασθένεια και να μειώσουμε την μετάδοση».

Σύμφωνα με τον Sir Patrick, «σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Βρετανίας θα χρειαστεί να εκτεθούν (contract) στον κορωνοϊό, προκειμένου η ανοσία της αγέλης να τους προστατεύσει στο μέλλον». Διαφορετικά, είπε, αυτό το ξέσπασμα θα μπορούσε να γίνει μια ετήσια πληγή στις κοινότητές μας.

Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, είπε ότι η «ανοσία της αγέλης» δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης. «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή από αυτόν τον ιό, η στρατηγική μας είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να προστατέψουμε το NHS  (Δημόσιο Σύστημα Υγείας) μέσω της συγκράτησης, της καθυστέρησης, της έρευνας και του μετριασμού».

Σχολιάζοντας την απουσία μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σταύρος Μαλάς τονίζει πως η Κυβέρνηση Τζόνσον διεξάγει το μεγαλύτερο «πείραμα» στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Η απάντηση της Ευρώπης στην Βρετανία: Είστε ανεπιθύμητοι!

Εκεί που η Βρετανία θεώρησε ότι άδραξε την ευκαιρία να αποτελέσει τον κόμβο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, ήλθε το ράπισμα της Ούρσουλας και έκλεισαν τα σύνορα!

Με αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη έδειξε ότι δεν θα ανεχθεί πλέον κανένα βρετανικό τερτίπι και πως η ώρα του λογαριασμού για το Brexit έφτασε.

Ειδικά μετά τον ελεεινό τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Βρετανία που βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη την γηραιά Ήπειρο, η αποκοπή της από τον κορμό της Ευρώπης, ήταν μονόδρομος.

Ένα ηχηρό ράπισμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here