ΥΠ.ΕΞ: Οι σκληρές αλήθειες για το ναυάγιο του Κυπριακού.

0
237

Το ουσιαστικό παρασκήνιο όσων έγιναν κατά την πρόσφατη αποτυχημένη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Αφορμή για την λεπτομερή αυτή ανακοίνωση είναι οι κατηγορίες εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου, πως η Διάσκεψη διαλύθηκε, όπως είχε διαλυθεί και εκείνη του Ιανουαρίου, εξαιτίας της αμετακίνητης στάσης του έλληνα υπουργού Νίκου Κοτζιά. 

Η Τουρκία καθέτως αρνήθηκε να επιτρέψει τη γραπτή καταγραφή σειράς υποσχέσεων που είχε δώσει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως αν και κατά την συνάντηση που προηγήθηκε είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα δεχόταν την κατάργηση των ανύπαρκτων παρεμβατικών «δικαιωμάτων» που επικαλείται, κατά την διάρκεια του δείπνου αρνήθηκε κατηγορηματικά να το κάνει.

«Μόλις η Τουρκία βρέθηκε ενώπιον της πρότασης του Γενικού Γραμματέα για δεσμευτική γραπτή καταγραφή των εν δυνάμει συμβιβασμών, αναγκάστηκε να αποκαλύψει και παραδεχτεί τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της», αναφέρει η ανακοίνωση και παραθέτοντας μερικά ακόμα αντίστοιχα παραδείγματα «αλλαγής» της στάσης της Τουρκίας, καταλήγει: «Η Διάσκεψη, λοιπόν, τελείωσε με την αποκάλυψη/επιβεβαίωση των πραγματικών προθέσεων της Τουρκίας που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ». 

Υ.Γ. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν χρειάζεται εύσημα και ηρώο-ποίηση: Κάνει το ορθό και το πρέπον…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Του κ. Νίκου Κοτζιά δεν του αρέσουν «τα γλυκά» και ταυτόχρονα «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Γι’ αυτό θα περιοριστούμε στο «πολλά συγχαρητήρια κύριε υπουργέ»!!

Σταθήκατε δίπλα στον κ. Αναστασιάδη και την Κύπρο σαν λιοντάρι. Προστατεύσατε τον Πρόεδρο της Κύπρου ιδιαίτερα στις στιγμές που ήταν απελπιστικά μόνος του.

Προσέφερατε πολλές υπηρεσίες και σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις και στην κυριολεξία γειώσατε τους επικίνδυνους Βρετανούς, στην πιο κατάλληλη στιγμή. ΕΥΓΕ!!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here