Σε ορμητήριο μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία.

0
279

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Κύπρο με την δημιουργία ναυτικής βάσης από την Άγκυρα κατά του υπόλοιπου νησιού και κατά της παρουσίας νατοϊκής αρμάδας που κινείται κατά της Συρίας.

Σε ορμητήριο για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα, στοιχεία και φωτογραφίες που παρουσιάζει  η «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο σχεδιασμός αφορά σε φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και ένα υποβρύχιο, το οποίο, μάλιστα, την προπερασμένη Παρασκευή, μετά την περιπολία του, μετακινήθηκε από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η Τουρκία προβαίνει σε όλες αυτές τις ενέργειες, τη στιγμή που γίνεται λόγος για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, δείχνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αποστεί των θέσεων της για την ασφάλεια και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας της στο νησί.

{videobox}HhWnA_O5zAM{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here