Σε ρυθμούς διάλυσης η Κυβέρνηση και το Μαξίμου μετά τις σημερινές παραιτήσεις. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Και βέβαια τα χαστούκια δεν σταματούν εκεί, καθώς από τις Βρυξέλλες «κόπηκε» η δεύτερη δόση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα.
Αποχαιρετισμός στα όπλα.
Ο αρχικοριος μετραει αντίστροφα.
Απιστευτα αποψινά πλάνα με τον #Κουλη να φευγει από το Μαξίμου.#υποκλοπες #Ανδρουλακης #ΝΔ_Χουντα #Μητσοτακη_ξερεις_εσυ #μητσοτακη_παραιτησου #Δημητριαδης #Κοντολεων pic.twitter.com/qgg3MphdzY— Marka2 (@Marka2_) August 5, 2022
Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ και μεταφέρει το «ieidiseis.gr», δόθηκε μια προθεσμία έως τα τέλη Αυγούστου στην Ελληνική Κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στην επίτευξη των στόχων, με προτεραιότητα να είναι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου.
Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις τόσο του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, οι πηγές από τις Βρυξέλλες θεωρούν «αδύνατη την εκταμίευση της δεύτερης δόσης».
«Έτσι καταλήγει κάθε Μνημονιακός Πρωθυπουργός!»
Ένα καυστικό σχόλιο έσπευσε να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την είδηση για την εμπλοκή της δεύτερης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης από την ΕΕ:
«Δυο χρόνια ο ΠΘ τάζει δις από το αισχρό Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία του έταξε η τρόικα. Τώρα, η ίδια η τρόικα τα παρακρατά για παραβιάσεις του «Κράτους Δικαίου»–περίπου κάτι σαν να σε εγκαλεί η μαφία για υπερβολική βία. Έτσι καταλήγει κάθε Μνημονιακός ΠΘ!»…έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.
Είχε προειδοποιήσει η Κομισιόν
Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράστηκε σαφής ανησυχία για την Ελλάδα σε τομείς που η Κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται και μάλιστα έγιναν και συστάσεις.
Η ασφάλεια των δημοσιογράφων ήταν ένας από τους τομείς που αναφέρθηκαν και όπως είχε επισημανθεί, «εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν απειλές και επιθέσεις ενώ το επαγγελματικό τους περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περαιτέρω».
Κόλαφος ήταν η έκθεση και για το πόθεν έσχες και τη διαφθορά, καθώς αναγραφόταν ότι «ο αριθμός των διώξεων που σχετίζονται με τη διαφθορά είναι μικρός, αν και η πρόοδος όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις μένει να διαπιστωθεί».