Ο Μητσοτάκης πήγε να τα βάλει με Βαξεβάνη μέσω «Sunday Times» και πήγε…στον Κουβά!…της Ελένης Τσερεζόλε.

0
187

Ανεκδιήγητος. Είναι η λέξη που ίσως αποτυπώνει ακριβέστερα τον τρόπο που σήμερα πολιτεύεται ο πρώτος πολίτης της χώρας. Η συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times είναι αποκαλυπτική.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα ξένο ΜΜΕ προκειμένου, αφενός να αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με τα ξένα ΜΜΕ που επικρίνουν την κυβέρνησή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αφετέρου να «δείξει» ως αποκλειστικά υπεύθυνους για αυτό που ο ίδιος ονομάζει «σφήνα» στις σχέσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τους δύο παραιτηθέντες, Κοντολέοντα και Δημητριάδη.

Χρησιμοποιώντας παράλληλα τη γνωστή «φιλολογία» καλλιέργειας κλίματος συνομωσιολογίας σε βάρος της Κυβέρνησής του!!!

Φθάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να εμπλέξει και δήθεν «Ρωσικό Δάκτυλο» προκειμένου να κατηγορήσει συκοφαντικά και με ψεύδη (ως συνήθως) το Documento και τον εκδότη του, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη!

Το δε «όλον» με φόντο την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα!!!

Μητσοτάκης: Διεθνοποιεί την επίθεση στο Documento με συκοφαντίες στους Sunday Times - Documento

Στο πλαίσιο αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εμφανιστεί ως ανέμελα ανήξερος! Υποστηρίζει ότι ο ίδιος απέπεμψε τους Δημητριάδη (ανιψιό) και Κοντολέοντα (προσωπική του επιλογή για επικεφαλής της ΕΥΠ) από τις θέσεις τους.

Λέει χαρακτηριστικά ότι οι εξηγήσεις τους «δεν ήσαν επαρκείς» και «γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα»!!! Να θυμίσουμε εδώ ότι το αρχικό Κυβερνητικό Αφήγημα ήταν ότι ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε μόνος του γιατί δήθεν ήταν θύμα της… τοξικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ούτε η Συντηρητική Βρετανική Εφημερίδα «τσίμπησε» αφού στο εισαγωγικό της «κάνει ταληράκια» τις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη:

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πει στη Λιζ Τρας ότι τώρα είναι η ώρα της επιστροφής των Ελγινείων μαρμάρων»…γράφει και αναρωτιέται Βιτριολικά:

«Μια συμφωνία επιστροφής των γλυπτών θα βοηθήσει άραγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν ηγέτη που βρίσκεται στο στόχαστρο κατηγοριών για σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος αντιπάλων. Θα βοηθήσει ο Κάρολος;».

Μητσοτάκης στους Sunday Times: Πλησιάζει η ώρα για την απόφαση επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο νέος Βρετανός Μονάρχης θα βοηθήσει τον σε αποδρομή Πρωθυπουργό. Το σίγουρο είναι ότι η επιχείρηση αποκατάστασης μέσω Λονδίνου, πήγε…Κουβά!…

Υ.Γ. Το Σχόλιο-Δηλητήριο για Μητσοτάκη των Sunday Times στη συνέντευξη του για τα Μάρμαρα.

Με ένα δηλητηριώδες σχόλιο «υποδέχτηκαν» οι Sunday Times την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που φιλοξενούν σχετικά με το αίτημά του για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στην εισαγωγή της συνέντευξης αφού υπενθυμίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εμπλέκεται σε μια ανοιχτή υπόθεση υποκλοπών αναφέρουν ότι η επιστροφή των Μαρμάρων θα βοηθούσε να ξεφύγει από τον κλοιό.

Με Βρετανική ειρωνεία δηλαδή αποδομούν το αίτημα του και υπονοούν ότι γίνεται για αυστηρά Επικοινωνιακή Χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here