ΠΟΡΙΣΜΑ PEGA για Υποκλοπές: Έτσι αγοράστηκε το Predator από την Κυβέρνηση.

0
251

Τα ντοκουμέντα που διαψεύδουν τον Κ. Μητσοτάκη…

Με χρήματα της ΕΕ και μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ συγχρηματοδοτήθηκε η αγορά του λογισμικού υποκλοπών Predator όπως αναφέρουν τα στοιχεία του φακέλου που συγκέντρωσε η Επιτροπή PEGA (η ονομασία προέρχεται από το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus παρόμοιου με το Predator) σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.

Όπως Αποκαλύπτεται πολλοί Υπουργοί είναι μπλεγμένοι στην χρηματοδότηση με άλλα λόγια έχουν βάλει τις υπογραφές τους.

Φυσικά, αυτό αποδεικνύει το άκυρο του Kυβερνητικού αφηγήματος περί μη αγοράς και μη χρήσης του Predator από Kυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο Κ. Μητσοτάκης μη μπορώντας να αρνηθεί την χρήση του λογισμικού σε εκατοντάδες άτομα ανήκοντα στον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο (αν μπορούσε θα το έκανε και αυτό) προχώρησε κατέφυγε στο τελευταίο αφήγημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

Πόρισμα PEGA για υποκλοπές: Έτσι αγοράστηκε το Predator από την κυβέρνηση

«Δεν έχουμε σχέση εμείς κάποιοι άλλοι είναι και ψάχνουμε να τους βρούμε».

Μόνο που η Eισηγήτρια της PEGA Σόφι ιντ Βλεντ αρνείται τις εξηγήσεις Μητσοτάκη ως μη πειστικές:

«Ξέρουμε ότι τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται κυρίως σε Kυβερνήσεις. Και σε ιδιώτες, αλλά θα πρέπει να είναι πάρα πολύ πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι. Ποιος θα είχε αυτό το κίνητρο να δώσει αυτά τα χρήματα;

Κι έπειτα από τη λίστα των ατόμων που παρακολουθούνταν, καταλαβαίνουμε ότι ήταν κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ποιος θα είχε τα χρήματα και θα τα διέθετε για την παρακολούθηση αυτών των ατόμων;»

«Κι έπειτα ξέρουμε ότι κάποια από τα πρόσωπα ήταν ήδη υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ. Είναι σύμπτωση;»…συμπλήρωσε.

Με απλά λόγια για την αγορά του απαιτούνται πολλά χρήματα που κανένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να διαθέσει.

Μία κυβέρνηση όμως ναι, ειδικά αν είναι κυβέρνηση κράτους της ΕΕ. Κι αυτό γιατί έχει πρόσβαση σε σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια και γιατί διαθέτει όπως όλες οι κυβερνήσεις μυστικά κονδύλια για τις υπηρεσίες της.

Τι σημαίνει μυστικά κονδύλια; Δεν είναι θέμα πόθεν έσχες… Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσει λόγο σε κανέναν ως προς το που διατέθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν το 2020 και ενώ άρχιζε ο βασανιστικός εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους επ’ αφορμή του COVID-19.

Τότε η Kυβέρνηση έλαβε δύο αποφάσεις προκειμένου να ελέγξει την διογκούμενη δυσφορία, τους πολιτικούς αντιπάλους, τα media και πιθανές κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων που αν και ελέγχονταν απόλυτα λόγω της ηγεσίας αλλά εντούτοις υπήρχαν υπόνοιες για τα μεσαία και χαμηλά κλιμάκια.

Δεν είναι τυχαίο ότι για παρακολουθήσεις τουλάχιστον επτά ή οκτώ πολιτικών από την ΕΥΠ και όχι μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, κάνει λόγο και η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις, μέσω νόμιμης επισύνδεσης, για να διαπιστωθούν θα πρέπει να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου της Υπηρεσίας.

Παράλληλα να θυμίσουμε το ρεπορτάζ του pronews.gr: Περίπου 500 πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφοι είναι σε μόνιμη ή σε «περιστασιακή» κατά καιρούς τηλεφωνική παρακολούθηση την τελευταία τριετία, αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΕΥΠ στο pronews.gr.

Τα έγγραφα που δημοσιεύονται κατωτέρω δείχνουν την απόφαση που αφορούσε την εταιρεία Palantir, μια Εταιρεία πρώην στελεχών της CIA, στην οποία δόθηκαν όλα τα στοιχεία των Ελλήνων προκειμένου να εκτιμηθούν οι αντιδράσεις τους, και η δεύτερη απόφαση αφορά την ανάγκη προμήθειας προηγμένου λογισμικού παρακολουθήσεων, κινητών, data, data υπολογιστών και λοιπά.

Η πρώτη παραχώρηση  τερματίστηκε κάπως απότομα δύο μήνες μετά την έναρξή τους καθώς ήταν σφοδρή η αντίδραση του Βερολίνου να δοθούν στοιχεία Ευρωπαίων στην Aμερικανική Palantir.

Η δεύτερη προσπάθεια αφορούσε το λογισμικό που διαχειρίστηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που είναι και ο Yπουργός που το προμηθεύτηκε σε μία προμήθεια ύψους 40 εκατ. ευρώ και μέσα σε αυτή περιλαμβάνονταν το Ρredator με υπογραφή βέβαια του Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Θ. Σκυλακάκη, αλλά μέσα από το αρχικό πρόγραμμα-κέλυφος που έτρεξε το Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μάλιστα με χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ.

Η εγκατάσταση έγινε στην οδό Γραβιάς 4, που θα ήταν το υποκατάστημα για κυβερνοπόλεμο της ΕΥΠ αν και ουδέποτε δεν λειτούργησε επίσημα έτσι αλλά αντίθετα εγκαταστάθηκαν υπηρεσίες παρακολουθήσεως και σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες.

Σημειώνουμε: ότι σε ότι αφορά τον τρόπο παρακολούθησης μας ή χρήσης παρόμοιου domain-δολώματος για να μπορούν να παγιδεύουν τα τηλέφωνα των στόχων, ήταν τα εξής:

«Νόμιμες» ή για να είμαστε ακριβέστεροι, Νομότυπες «Επίσημες» επισυνδέσεις, δηλαδή Οργανικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Χρήση spyware Predator, επίσης από την ΕΥΠ. Και ας λένε ότι δεν έχει αγοράσει η ΕΥΠ το Predator. Η ΕΥΠ με τα μυστικά κονδύλια, έχει αγοράσει και το Predator και άλλα τουλάχιστον δύο συστήματα παρακολουθήσεων. Κατ’αρχήν λόγω λόγω κόστους αγοράς είναι αδύνατον να το είχε προμηθευτεί ιδιώτης. 

Υπάρχει μία εγκατάσταση της ΕΥΠ δίπλα στην ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή και εκεί γίνονται όλα τα «βρώμικα» κόλπα. Πώς λειτουργούσε-και λειτουργεί-το Predator: 

Έβαζαν ως «δόλωμα» ειδήσεις πλαστών ιστοσελίδων με ελαφρά παραποιημένα domain, όπως του pronews.gr.com, ο χρήστης πατούσε επάνω στο link που του έστελναν και αυτομάτως χωρίς να το καταλάβει, επέτρεπε την είσοδο του Predator στο κινητό του!

Mε εγκατάσταση σύνδεσης-καθρέφτη μέσα στο κινητό του χρήστη! Με την σύνδεση ενός δεύτερου αριθμού μπορούσαν να μπαίνουν οριζοντίως όχι μόνο στις εφαρμογές, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες του κινητού.

Αυτές είναι οι αποφάσεις:

Η απόφαση σκοπιμότητας

Η απόφαση προμήθειας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here