Διακυβέρνηση της Ντροπής!…του Βασίλη Βιλιάρδου.

0
358

Δεν νομίζουμε ότι κολακεύει την Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων να έχει 21 Υπουργεία όταν η Τουρκία των 82 εκατ. κατοίκων έχει μόλις 17.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,4 δις Κατοίκους, έχει συνολικά 79 Υπουργούς μαζί με τον Πρωθυπουργό. Ενώ εάν είχε την ίδια αναλογία με την Ελλάδα που έχει 62 Υπουργούς και Υφυπουργούς, θα έπρεπε να είχε Υπουργικό Συμβούλιο με 10 χιλιάδες Υπουργούς!…

Διακυβέρνηση της ντροπής

Το παραπάνω σχόλιο δεν δημιουργεί μόνο προβληματισμό για τη διακυβέρνηση της χώρας μας, αλλά, επί πλέον, Ντροπή-ενώ με το ίδιο κριτήριο θα επαναληφθεί η ιστορία των χιλιάδων μετακλητών, με το γνωστό τεράστιο κόστος.

Εξοργιστικό για ένα κράτος με Δημόσιο και Ιδιωτικό χρέος πάνω από 810 δις € ή άνω του 390% του ΑΕΠ του-με δίδυμα Ελλείμματα και με όλους τους οικονομικούς του δείκτες στο κόκκινο.

Όσον αφορά τη μετακίνηση Υπουργών σε άλλα Υπουργεία, τεκμηριώνει απλά την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκηο οποίος ήθελε έτσι να δείξει πως ο ίδιος μπορεί να κάνει τα πάντα και δεν έχει ανάγκη από κανέναν.

Πάνω από δύο χρόνια πάντως δεν πρόκειται να διαρκέσει αυτή η Κυβερνητική περίοδος, για πολλούς και διάφορους λόγους-ενώ σύντομα θα φανεί πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πώς η Εξουσία αλλάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Όλοι το έχουμε ακούσει!…Η Εξουσία «φουσκώνει» τα μυαλά των ανθρώπων και τώρα υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν: Οι άνθρωποι με εξουσία βιώνουν «λειτουργικές» αλλαγές στον εγκέφαλό τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του UC Berkeley, Ντάτσερ Κέλτνερ, οι ισχυροί άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να έχουν υποστεί Εγκεφαλική Βλάβη.

Μετά από έρευνες δύο δεκαετιών, ο Κέλτνερ συμπέρανε ότι, η Εξουσία καθιστά τους ανθρώπους περισσότερο επιρρεπείς στο ρίσκο, πιο αυθόρμητους και με μειωμένη ικανότητα εν-συναίσθησης.

Όμως ο Κέλτνερ δεν είναι ο μόνος επιστήμονας που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή νευρολογίας του Πανεπιστημίου McMaster, Σουκχβίντερ Όμπι, οι άνθρωποι με εξουσία έχουν μειωμένη ικανότητα «καθρεφτίσματος» δηλαδή της ικανότητας να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων.

Ο νοών νοήτω | Inspirational quotes, Quotes, High iq

Ο Νοών Νοείτω!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here