Βαθαίνει το Ρήγμα στην ΝΔ: Η δεξιά της Δεξιάς, που αγκάλιασε (τρεις) ο Μητσοτάκης του γυρνά την πλάτη…του Πάνου Τσίκαλα.

0
83

-Αιμορραγία της ΝΔ προς την ακροδεξιά, αποτέλεσμα των πολιτικών που…αγκάλιασε τρεις φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

-Ισχυρές αντιδράσεις για τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα της τακτικής που ακολούθησε-αρχικώς-για να εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, ακολούθως πρωθυπουργός και στη συνέχεια για να διατηρηθεί στη διακυβέρνηση δέχεται, πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη Δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρά εντόνως στις πολιτικές του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος.

Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν των πασοκογενών, αγκάλιασε στελέχη της κυβέρνησης που προερχόταν από την (άκρο)δεξιά-όπως ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο (πάντα…πρόθυμος) Θάνος Πλεύρης-πλέον μεγάλη μερίδα αυτών, ειδικώς όσων προέρχονται από τη Σαμαρική πτέρυγα δείχνουν να τον αποστρέφονται πλήρως και να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον ίδιο.

Η διαδρομή των τριών προς τα υπουργικά έδρανα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Άλλωστε, 20+31 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν προσφάτως το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δείχνοντας ότι το ρήγμα εντός του Κυβερνώντος Κόμματος είναι ισχυρό.

Ωστόσο και άλλες κυβερνητικές αποφάσεις προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας. Παραδείγματος χάριν, η αιχμηρή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για την τροπολογία που αφορούσε τους μετανάστες γης και στη συνέχεια στην εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, όπου ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός ξιφούλκησε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρών και ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής που δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του σε ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το κοινό «μέτωπο» των δύο πρώην Πρωθυπουργών ενδεχομένως να μην έχει κλείσει και το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται νέο…χτύπημα προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here