Ο Καπάτσος με προκάλεσε με την κατηγορία ότι το KIFISIA WATCH ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα!…του Kyrou Asfi.

0
76

ΙΔΟΥ η Απάντηση μου:

Η ανάρτηση γίνεται σε συνέχεια πρόσκλησης/πρόκλησης του Διαχειριστή της ομάδας Γιάννη Καπάτσου και σε απάντηση της “κατηγορίας” από πλευράς του πως η πρωτοβουλία KIFISSIA WATCH οργανώθηκε με προεκλογικό σκοπό.

Θεωρώ πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να απαντήσω σε αυτή την “κατηγορία” (που αν και θεωρώ αυτονόητη την απάντηση) γιατί θεωρώ ότι υπάρχει αρκετή τοξικότητα πίσω από αυτή.

Για το λόγο αυτό θα παραθέσω κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον Διαχειριστή Γιάννη Καπάτσο και όποιον άλλον να βγάλει τα συμπεράσματα του εάν επρόκειτο για προεκλογική κίνηση η όχι.

Συγκεκριμένα:

1. Η υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό του Θωμάκου ανακοινώθηκε περί τον Ιανουάριο του 2023.
2. Τον Μάρτιο του 2023 είχαμε το συμβάν με την συμπλοκή και ξυλοδαρμό ανηλίκων στην Κ. Κηφισιά που κατέληξε με κάποιους να νοσηλευτούν στο ΚΑΤ λόγω της φύσης των τραυμάτων.
3. Τον Απρίλιο και Μάιο ξεκίνησε η πρωτοβουλία με την συμμετοχή εθελοντών δημοτών βασισμένη στην ιδέα του Neighborhood Watch. Η λειτουργία της έγινε από ιδιωτική (δηλαδή κλειστή ομάδα που δεν είναι προσβάσιμη από το σύνολο των χρηστών του FB, όπως είναι η συγκεκριμένη που γίνεται η ανάρτηση), άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προωθητική ομάδα. Η κλειστή αυτή ομάδα αριθμεί, σήμερα, περί τα 2.700 μέλη, μεταξύ των οποίων έχουν υπάρξει μέλη ο Δ/στης Γιάννης Καπάτσος καθώς και ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς.
4. Η ομάδα αυτή λειτούργησε αποκλειστικά για την ενημέρωση και τον συντονισμό της πρωτοβουλίας καθώς και την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να λάβει μέτρα κατά της παραβατικότητας ανηλίκων (που δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής κάτι ουσιαστικό) και την προφύλαξα από την διακίνηση όποιων προεκλογικών σκοπών (με σβήσιμο σχολίων και διαγραφή μελών) καθώς το θέμα της ασφάλειας των παιδιών είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκοπιμότητα.
5. Η πρωτοβουλία λειτουργούσε με κανόνες και σεβόμενη τους κανονισμούς Προσωπικών Δεδομένων και στους πυλώνες:
α) διακριτικής επιτήρησης (βόλτες γινόντουσαν κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:00 μέχρι τις 23:00 με μόνη διακοπή τον μήνα Αύγουστο και μέχρι τον Οκτώβριο μέχρι και δράσεων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης
β) διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων (πραγματοποιήθηκαν 2) και
γ) την καθοδήγηση μελών των οικογενειών θυμάτων αλλά και θυτών στις αρμόδιες υποστηρικτικές υπηρεσίες και δομές.
6. Η πρωτοβουλία προσκλήθηκε από εκπομπή της ΕΡΤ σε ζωντανή σύνδεση με την παρουσία του τότε ΓΓ Δημόσιας Τάξης ο οποίος σχολίασε με πολύ θετικό τρόπο την σχετική πρωτοβουλία.
7. Έκτοτε η πρωτοβουλία προσεκλήθη από πληθώρα τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και διαδικτυακών εφημερίδων σε Ελλάδα (αλλά και το εξωτερικό!!!)
8. Με την πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν περί τις 1400 ηλεκτρονικές αλλά και φυσικές υπογραφές δημοτών διαμέσου των οποίων ζητούσαμε την ενίσχυση του ΑΤ Κηφισιάς.
Αποτελέσμα των ενεργειών αυτών ήταν:
1. Η αποτροπή 8 επεισοδίων ξυλοδαρμού κατόπιν έκκλησης για επέμβαση των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών
2. Η συνεργασία με το τοπικό ΑΤ
3. Συνάντηση με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης και τον Υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (η φωτογραφία είναι από την συνάντηση)
4. Πρόσκληση για συνάντηση με τον Δ/ντη Ασφάλειας Ν.Α. Αττικής για την μεταφορά συμπερασμάτων από τις δράσεις της πρωτοβουλίας και τακτική επικοινωνία σχετικά με άλλες παρατηρήσεις.
5. Η κυβέρνηση ΕΛΑΒΕ ΜΕΤΡΑ (δεν θα κρίνω αποτελεσματικά ή μη) με την ενίσχυση περιπολιών με ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΟΠΚΕ. Άρα τουλάχιστον καταφέραμε να ανακάμψουμε τα συχνά φαινόμενα των περιστατικών παραβατικότητας ανηλίκων.
6. Πρόσκληση από τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά, μετά την εκλογή του, για να συζητήσουμε το θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων στην οποία κατέθεσα τις απόψεις μου
7. Πρόσκληση σε Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία
Σχετικά με την “κατηγορία” ότι το έκανα για προεκλογικό σκοπό θα ήθελε να παραθέσω τα εξής:
1. Όντως ήταν πολύ μακρής προεκλογικός αγώνας μακριά από πληκτρολόγια στον οποίο θυσίασα όλα μου τα σαββατοκύριακα μαζί με τους εθελοντές της πρωτοβουλίας, την πιθανή έκθεση μου σε οποιαδήποτε κίνδυνο (αφού έγινα γνωστός από τα ΜΜΕ) και βέβαια ότι συνεπάγεται σε οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις.
2. Εάν ρωτήσεις, κάποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του ΝΑΙ, που δεν εκλέχθηκε, θεώρησε σωστό να προσπαθήσει να κάνει κάποια αντίστοιχη ενέργεια την οποία εγκατέλειψε πρόωρα. Ίσως θα ήταν ωραίο να φιλοξενήσεις και την δική του άποψη γιατί το έκανε και τι κατάφερε.
3. Δυστυχώς κατά την διάρκεια πριν τις εκλογές ακούστηκε ότι υποψήφιοι κατά την διάρκεια εκλογικών συγκεντρώσεων έλεγαν: “μην μιλάτε για αυτό το πρόβλημα, γιατί χαλάει η εικόνα της Κηφισιάς μας”, όταν το φαινόμενο αυτό είχε επεκταθεί σε πάρα πολλούς δήμους και γεμίζοντας τα δελτία ειδήσεων με πληθώρα περιστατικών.
4. Η απόφαση μου για “πάγωμα” των ενεργειών προέκυψε μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία και ειδικότερα τους ενεργούς εθελοντές που βοήθησαν σε αυτό τον σκοπό και να σου ζητήσω Γιάννη να με προστατεύσεις από οποιαδήποτε σχόλια που θα προσβάλλουν την αξιοπρέπεια μου.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, κουστούμι και κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here