Απίστευτα Ρεζιλίκια στην Κύπρο, έδιωξαν τον Γενικό Ελεγκτή, που κυνηγούσε τη διαφθορά: Υπεγράφη η απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

0
104

-«Μαύρη μέρα» για την Κυπριακή Δημοκρατία!

Η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου υπέγραψε χθες καθηκόντως την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Προεδρία της Δημοκρατίας επικοινώνησε με την κ. Δημητρίου και καθηκόντως η κ. Δημητρίου, ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας-λόγω της απουσίας του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ελλάδα-και ως όφειλε, υπέγραψε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνήλθε ως Δικαστικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη την παύση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με την απόφασή τους, οι οκτώ Δικαστές του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου έκριναν ότι ο Γενικός Ελεγκτής, με βάση το σύνολο της μαρτυρίας, «παραβίασε τα όρια και έδειξε συμπεριφορά κατώτερη των περιστάσεων, που τον καθιστά ανίκανο».

Στην απόφασή του, η οποία αποτελείται από 209 σελίδες, το Συμβούλιο έκρινε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη «υπόλογο ανάρμοστης συμπεριφοράς» και ότι παραβίασε «τα έσχατα όρια» και επέδειξε συμπεριφορά «πολύ κατώτερη του αναμενόμενου επιπέδου του αξιώματός του».

«Συμπεριφορά που αντικειμενικά κρινόμενη»…αναφέρει η απόφαση «τον καθιστά ανίκανο για επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων του και η οποία, ευλόγως, δημιουργεί αμφιβολίες σε τρίτους, αντικειμενικά κρίνοντας, ως προς την καταλληλόλητά του να ασκεί τα καθήκοντά του με επάρκεια και προς το δημόσιο συμφέρον, το οποίο το αξίωμα του προορίζεται να υπηρετεί».

Όπως υπέδειξε το Δικαστήριο, επικαλούμενο την απόφαση Ερωτοκρίτου, «τέτοια συμπεριφορά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους να περιαγάγει το αξίωμα και τους Θεσμούς, γενικότερα, σε ανυποληψία».

Το Συμβούλιο έκανε παραλληλισμό με την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου και ανέφερε ότι η «ανάρμοστη συμπεριφορά» δεν περιορίζεται μόνο στα καθήκοντα του κρατικού αξιωματούχου, αλλά και στην όλη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο ο Γενικός Ελεγκτής κρίνεται ως «υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς» σύμφωνα με το Σύνταγμα, διατάσσοντας την άμεση απόλυση από τα καθήκοντα του.

Η απόφαση, που ρίχνει αυλαία σε μια από τις πιο μεγάλες θεσμικές συγκρούσεις που οδηγήθηκαν ποτέ ενώπιον του Συμβουλίου του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα κοινοποιηθεί άμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις δέουσες ενέργειες συμφώνως προς την απόφαση και κατ’ ακολουθίαν του εδαφίου (4) της όγδοης παραγράφου του Άρθρου 153 του Συντάγματος.

Υ.Γ. Αν αποδειχθεί «φάγωμα» του Οδυσσέα Μιχαηλίδη το ΔΗΚΟ πρέπει να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, δηλώνει ο Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς: Οι νέοι δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία.

Στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Παύλος Μυλωνάς ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον πρώην Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη αλλά και για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here