ΞΥΠΟΛΙΤΙΚ 3…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
175

Κύριε Ξυπολυτά,

Aν και είμαι βαθιά οργισμένος, δεν θα προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό με τα γεγονότα που θα αναφέρω. Γεγονότα, τα οποία έχουν σχέση με τις κατασχέσεις παλαιών χρεών προς τον Δήμο Κηφισιάς, χωρίς δική σας προειδοποίηση.

Κατασχέσεις για πρόστιμα του Δήμου από το 2010-ίσως και παλαιότερα-που αφορούσαν κυρίως τροχαίες παραβάσεις.

Διάβασα σε εφημερίδα της προπερασμένης Κυριακής (ΤΟ ΠΑΡΟΝ Αρ. φύλλου 1662): «Μεγάλη κίνηση Μώραλη. Έσβησε κλήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Πειραιά». Αυτός ήταν ο τίτλος.

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Πειραιά «έκανε κίνηση ματ, που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι Δημότες, γιατί το καλό πρέπει να λέγεται και να επαινείται».

Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα, η σχετική απόφαση ελήφθη με απόλυτη ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, στην τελευταία (προ της 3-9-2024) συνεδρίασή του.

Κύριε Ξυπολυτά,

Tο πιο ενδιαφέρον σημείο είναι η αναφορά στον νόμο στον οποίο στηρίχτηκε η διαγραφή των χρεών.

Γράφει, λοιπόν, η εφημερίδα:

«Για να γνωρίζει ο κόσμος, ο Δήμαρχος δεν έκανε κάτι παράνομο. Απλά εφάρμοσε νόμο που ψηφίστηκε πριν 6 μήνες (Μάρτιος), αλλά δεν τον έχει εφαρμόσει κανένας ΟΤΑ, ακριβώς γιατί (οι Δήμοι) θέλουν να εισπράττουν παράνομα χρήματα, που δεν οφείλουν να καταβάλουν οι Δημότες».

Και συνεχίζει: «O νέος νόμος λέει ότι όποιο χρέος καταγραφεί και δεν βεβαιωθεί εντός τριετίας, παραγράφεται. Δηλαδή αν έχει κοπεί μια κλήση το 2001 και ο Δήμος στέλνει το 2024 χαρτί ότι σου βεβαιώθηκε το πρόστιμο, αυτό το πρόστιμο έχει παραγραφεί και δεν πρέπει να πληρωθεί».

Και ερωτώ εγώ, ο αφελής:

  • Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε δεν μας στείλατε κανένα ειδοποιητήριο; Και βασιστήκατε στα παλιά; (αν υπήρξαν…)
  • Κάνατε χρήση του νόμου με την αρνητική του πλευρά, αντί της ευεργετικής (παραγραφή);
  • Αληθεύει ότι υπάρχει πλήθος αγωγών κατά του Δήμου, από πολίτες οι οποίοι κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη;
  • Θεωρείτε πάντα ότι όλοι οι Κηφισιώτες είναι «έχοντες και κατέχοντες»; Δεν ζούμε και εμείς την Ακρίβεια; Δεν πληρώνουμε περισσότερους φόρους από τους Πειραιώτες, γιατί όπως λέτε, στον Δήμο Κηφισιάς κατοικεί το 1/3 του εγχώριου ΑΕΠ;

Αχ, κύριε Ξυπολυτά…Αφήνω τους χαρακτηρισμούς στον σοφό λαό, που σας ψήφισε με 64%!

Υ.Γ. Με την ευκαιρία, πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Κηφισιάς από τις κατασχέσεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here