Ο Δήμος Κηφισιάς έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τη στήριξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στις 23/09/24!

0
116

Ο Πρωτεργάτης της προσπάθειας, για μια ακόμη φορά ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η τότε Δημοτική Αρχή που κατάφερε και ίδρυσε στην Κηφισιά το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο  ΕΝEΕΓΥΛ Κηφισιάς.

ΕΝΕΕΓΥΛ ύστερα από επίπονες  προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου παιδείας, των εκπαιδευτικών και με την συμπαράσταση των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων!

Το Κτιριακό Συγκρότημα έτοιμο από καιρό και ανακαινισμένο, ύστερα από την μεταφορά του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας στο «σπίτι» του, υποδέχτηκε τους νέους μαθητές.

Συγχαρητήρια και στην Νέα Δημοτική Αρχή που εγκαινίασε το νέο σχολείο το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Κηφισιά.

Τα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου  ΕΝEΕΓΥΛ Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, τίμησαν δια της παρουσίας τους:

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ζωή Ράπτη η οποία υπογράμμισε:

«Η συμπερίληψη είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες και του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Χαρτοφυλακίου της Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο υπηρετώ. Θα είμαστε δίπλα σας προκειμένου να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε μαζί και προγράμματα, στα οποία τα παιδιά μας θα μπορούσαν να λάβουν μέρος, σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες οι οποίες εξελίσσονται καθημερινά».

Η ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αθηνά Λινού δήλωσε:

«Ελπίζω ότι εδώ στον τόπο μας πολλά παιδιά με ειδικές ικανότητες και ειδικές δεξιότητες, θα βρουν το δρόμο τους και θα προσφέρουν στην ανθρωπότητα. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο που έχει την ευαισθησία να προχωρήσει σε έναν τόσο σοβαρό τομέα στον τόπο μας».

Η Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε:

«Για μένα και νομίζω για όλους όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα, υπάρχει ένα ορθάνοιχτο “στοίχημα” για μας απέναντι στους γονείς και τις οικογένειες που βλέπω μπροστά μου.

Το πως θα μετασχηματίσουμε την Ελληνική κοινωνία, από μια κοινωνία στην οποία οι γονείς που έχουν και μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά με ένα τεράστιο βάρος, να πάψουν να είναι οικογένειες με αυτό το βάρος. Και να μετασχηματίσουμε μία κοινωνία που σε αυτούς τους γονείς το μόνο που προσφέρουμε είναι ανακούφιση και ευκαιρίες για τα παιδιά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here