Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» θα υποβάλει το παρακάτω θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας.

0
127

«Η Ασφάλεια Πολιτών και Περιουσιών, ως Προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου».

Αν και γνωρίζουμε καλά, ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος μας έχει από ετών ευαισθητοποιηθεί και προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας κι εγκληματικότητας.

Η Διοίκηση του Δήμου, από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, το έθεσε ως προτεραιότητα, με συγκεκριμένες εξαγγελίες και προθέσεις.

Δυστυχώς όμως, τους τελευταίους μήνες η εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες συμπολιτών μας, έχει αυξηθεί και ιδιαίτερα οι κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

Πληροφορούμαι επίσης ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τις καταγγελίες των πολιτών, διότι αρκετές φορές τα θύματα, για λόγους που δεν γνωρίζουμε , δεν αναφέρονται στην Αστυνομία!

Καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα ορισμένων «Ρομά», με επίκεντρο την Κάτω Κηφισιά και τη Νέα Κηφισιά, ενώ πια οι εγκληματικές ενέργειες, γίνονται σχεδόν αποκλειστικά σε απογευματινές και βραδινές ώρες και πολύ σπάνια μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτό πρέπει να οδηγήσει τη Διοίκηση σε τροποποίηση του ωραρίου των περιπολιών της εταιρείας ασφάλειας που διατηρεί ο Δήμος για την πρόληψη παρανομιών. Το τελευταίο θα τεθεί αναλυτικότερα στη συνεδρίαση του ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ. (Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας).

Επίσης, αποτελεί πάγια άποψη, ότι η Αστυνομική δύναμη που φυλά τους λεγόμενους «στόχους», δεν πρέπει να προσκολλάται σε αυτούς, αλλά να τους επιτηρεί, ώστε να αστυνομεύεται μεγαλύτερη περίμετρος.

Παράλληλα η δύναμη του Α.Τ. Κηφισιάς ολοένα και μειώνεται σε Αστυνόμος, αλλά και Υπαστυνόμους παρά την ακριβώς αντίθετη προσδοκία, ακόμη και βεβαιότητα κάποτε, της Διοίκησης του Δήμου.

Σωστό είναι να δώσει τα στοιχεία η Διοίκηση και όχι εμείς.

Ναι μεν συνεχίζονται οι περιπολίες της ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, όπως πάντα, αλλά το ίδιο συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους Δήμους.

Η Αστυνόμευση του Δήμου μας, έχει ιδιαιτερότητες που πρέπει πάντα να εξηγούνται στις Αρχές, για αυτό και είχε καθιερωθεί η επίσκεψη των εκάστοτε Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ζητούμε λοιπόν να μας ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος, εάν έχει προβληματιστεί και σχεδιάσει κάτι, επί των ανωτέρω γεγονότων, μαζί με τις απαντήσεις του στα παρακάτω σχετικά ερωτήματα:

-Ενημερώνεται για τη συρρίκνωση της Αστυνομικής δύναμης του Δήμου μας και αν πιέζει και με ποιο τρόπο, για την ενίσχυση της;

-Επισκέφθηκε τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αν ναι, με ποια αποτελέσματα;

-Υλοποιήθηκαν σχετικές εξαγγελίες του, στην αρχή της χρονιάς, όπως το “συσσίτιο” στο Αστυνομικό Τμήμα, η παραχώρηση διαμερίσματος σε Αστυνομικούς, η ανάληψη του συντονισμού της εταιρείας φύλαξης, από το Α.Τ. Κηφισιάς και αν ναι, τι ακριβώς απέδωσαν;

-Επέστρεψε ο απαραίτητος φύλακας της Εταιρείας Ασφαλείας, για τη συνοικία των Εργατικών Πολυκατοικιών στις ώρες 22.00-06.00, που είχε προσωρινά τοποθετηθεί στο τέλος του 2023, στη φύλαξη του Σταθμού Μεταφόρτωσης;

Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Θωμάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here