Η Κίνα «βυθίζει» αγορές και Παγκόσμια Οικονομία!…του Σπύρου Αλεξόπουλου.

0
53

Η ύφεση στην Κίνα στον τομέα της ακίνητης περιουσίας και η γενικότερη αδυναμία της οικονομίας της χώρας να επιστρέψει σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης έχουν κυριολεκτικά «κόψει την όρεξη» των κινέζων πολιτών, όπως και την επιθυμία τους για φαγητό έξω από το σπίτι.

Η Κίνα «βυθίζει» αγορές και παγκόσμια οικονομία | Liberal.gr

Καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος Εισαγωγέας Παγκοσμίως για τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, η πτώση της ζήτησης έχει ήδη επηρεάσει τις τιμές τους στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Το σιτάρι, το καλαμπόκι, η σόγια, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, ανακουφίζοντας βέβαια τους καταναλωτές ανά τον κόσμο αλλά δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς και στην εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων.

Ρεπορτάζ του Διεθνούς Τύπου έχουν ήδη επισημάνει τη σημαντική μείωση των κερδών των μεγάλων διεθνών εμπορικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με το εμπόριο και τη μεταφορά δημητριακών και άλλων τροφίμων.

Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν γιατί αν αυτή η κατάσταση κρατήσει πολύ καιρό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο, πλήττοντας τα εισοδήματα των καλλιεργητών.

Η ανησυχία των καλλιεργητών φάνηκε και σε ρεπορτάζ του Bloomberg πριν λίγες μέρες. Σύμφωνα με αυτό, η μεγάλη μείωση των Κινεζικών παραγγελιών για κριθάρι από τη Γαλλία έκαναν τον διευθυντή της ένωσης των καλλιεργητών κριθαριού να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα προκειμένου να μπορέσει να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως όμως ήδη γνωρίζουμε, η αδυναμία της Κινεζικής Οικονομίας, και κυρίως του τομέα της ακίνητης περιουσίας και της οικοδομικής δραστηριότητας έχει πλήξει καίρια τη ζήτηση και για άλλου τύπου εμπορεύματα.

Ύστερα από σχεδόν εικοσαετή συνεχή άνοδο της παραγωγής και κατανάλωσης χάλυβα στη χώρα, τα προβλήματα στην οικοδομική δραστηριότητα έχουν φέρει μία σημαντική υποχώρηση στη ζήτηση.

Αποτέλεσμα αυτής είναι η συσσώρευση αποθεμάτων χάλυβα τα οποία τελικά κατευθύνθηκαν σε εξαγωγές ανά τον κόσμο, προκαλώντας πιέσεις στην τιμή των χαλυβουργικών προϊόντων ανά τον κόσμο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here