5 Κορυφαία Πράγματα για τα οποία μετανιώνουν όσοι πεθαίνουν!

0
53

-Το μήνυμα που μας στέλνουν για μια ευτυχισμένη ζωή.

Για να ζήσετε μια ουσιαστική, γεμάτη ζωή πρέπει να αποδεχτείτε ότι τελικά θα τελειώσει! Τι αποκαλύπτει ειδικός για τα πράγματα που μετανιώνουν οι άνθρωποι τις τελευταίες τους στιγμές.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν απλώς προδιάθεση να είναι πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι από άλλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο της ευτυχίας σας εάν δεν έρχεται φυσικά.

Στην πραγματικότητα,  έρευνα του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι το 40% της ευτυχίας των ανθρώπων προέρχεται από τις επιλογές που κάνουν.

Η παθολόγος  Shoshana Ungerleider κατά τη διάρκεια των ετών της φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου έχει παρατηρήσει για ποια πράγματα μετανιώνουν συνήθως οι άνθρωποι κοντά στο τέλος της ζωής τους.

Όπως  λέει στο CNBC Make It:

«Το να είσαι κοντά στο τέλος της ζωής σου πραγματικά σου επιτρέπει, σε ωθεί να είσαι παρών γιατί αυτό είναι το μόνο που έχεις. Αυτό ισχύει για όλους μας. Σε όλη μας τη ζωή, αυτή η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχουμε».

Ποια είναι η απλή φράση που βοηθά να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή!

5 πράγματα που μετανιώνουν συχνά οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο τέλος:

-Δεν πέρασα αρκετό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ.

-Δούλεψα πάρα πολύ και έχασα τη ζωή.

-Άφησα τον φόβο να ελέγξει τις αποφάσεις μου και δεν έπαιρνα ρίσκα.

-Μακάρι να ήμουν πιο γενναίος μπροστά στην αβεβαιότητα ή την ευκαιρία.

-Επικεντρώθηκα πάρα πολύ στο μέλλον και έχασα την επαφή με το παρόν.

Η συμβουλή που μας δίνει η Ungerleider είναι απλή: Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και απρόβλεπτος και κάνετε τακτικά μερικές μεγάλες, σημαντικές ερωτήσεις.

Πώς θέλω να περάσω τον χρόνο μου;

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα στη ζωή μου;

Μάλιστα η ειδικός ενθαρρύνει ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι συχνά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις υγείας στον εαυτό τους ή στα αγαπημένα τους πρόσωπα-να σκεφτούν αυτό το ερώτημα, ως πραγματικά αναπόσπαστο στοιχείο για να ζήσουν μια μακρά, υγιή ζωή με καλή ποιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here