H NASA στη πιο Σημαντική Ανακάλυψη για τη Γη όπως η Βαρύτητα.

0
98

-Κάτι παίζει στους πόλους.

Μια άκρως σημαντική ανακάλυψη για τη Γη, θα μπορούσε να είναι τόσο σημαντική όσο η βαρύτητα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πλήθος παραγόντων στο πως διατηρείται η επιστημονική ισορροπία του πλανήτη μας.

Η βαρύτητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως γνωρίζουμε στο πως λειτουργεί ο πλανήτη μας.

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν είναι η μόνη δύναμη. Πιο συγκεκριμένα σε πειράματα που διεξήγαγε τον περασμένο Αύγουστο, η NASA ανακάλυψε έναν τύπο ηλεκτρικού πεδίου γύρω από τους πόλους της Γης.

O διαστημικός οργανισμός των ΗΠΑ είχε ενδείξεις για το πεδίο αυτό εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, καθώς διαστημικά σκάφη εντόπιζαν ένα ρεύμα σωματιδίων που έρεε στο διάστημα όπως πετούσαν πάνω από το Βόρειο και το Νότιο Πόλο.

Αυτά τα ρεύματα έχουν ανιχνευθεί ήδη από τη δεκαετία του 1960 και ονομάστηκαν πολικός άνεμος. Όπως σημειώνει η ομάδα, ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχαν κάποια σωματίδια που θα έβγαιναν από την ατμόσφαιρα, ωστόσο ο πολικός άνεμος προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Η ομάδα επιστημόνων άρχισε να ερευνά τον Πολικό άνεμο, με αποκορύφωμα την εκτόξευση ενός πυραύλου από ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Κατά την έρευνά τους με τη βοήθεια του σκάφους διαπίστωσαν ότι τα σωματίδια φαίνονταν να είναι πιο ψυχρά και δεν είχαν σημάδια ότι είχαν ποτέ θερμανθεί.

Αλλά παρ’ όλα αυτά ταξίδευαν με υπερηχητική ταχύτητα, με τους επιστήμονες να δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι κάτι πρέπει να τραβάει αυτά τα σωματίδια από την ατμόσφαιρα.

Όταν εκτόξευσαν τον πύραυλο Endurance βρήκαν ένα πολύ μικρό φορτίο μόλις 0,55 volt. Παρ’ όλα αυτά το φορτίο ήταν αρκετό για να ωθήσει ιόντα υδρογόνου, δηλαδή ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων με ηλεκτρικό φορτίο, στον ηλιακό άνεμο.

Ο επιστήμονας του Προγράμματος Endurance στη NASA Alex Glocer δήλωσε:

Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να εξουδετερώσει τη βαρύτητα, είναι αρκετό για να εκτοξεύσει τα ατμοσφαιρικά σωματίδια προς τα πάνω στο διάστημα με υπερηχητικές ταχύτητες, είναι σαν η ατμόσφαιρα να σηκώνεται προς το Διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here