Ο Bill Gates προσκλήθηκε από ένα Γυμνάσιο στις ΗΠΑ για να δώσει μια διάλεξη.

0
61

Έφτασε με ελικόπτερο, πήρε το χαρτί από την τσέπη όπου είχε γράψει έντεκα αντικείμενα. Διάβασε τα πάντα σε λιγότερο από 5 λεπτά, χειροκροτήθηκε για περισσότερο από 10 λεπτά ασταμάτητα, τον ευχαρίστησε και έφυγε με το ελικόπτερό του.

Αυτό που γράφτηκε είναι πολύ ενδιαφέρον:

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη, συνηθίστε την.

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμησή σου. Ο κόσμος θα περιμένει από σένα να πετύχεις κάτι πριν νιώσεις καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3: Δεν θα βγάζεις £100.000 αμέσως μετά το σχολείο, δεν θα είσαι αντιπρόεδρος με τηλέφωνο αυτοκινήτου μέχρι να κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Αν νομίζεις ότι ο δάσκαλός σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να βρεις αφεντικό.

Κανόνας 5: Το να ψήνεις μπιφτέκια δεν είναι κάτω από την αξιοπρέπειά σου. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για το γύρισμα του μπέργκερ: Το έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Αν τα κάνεις θάλασσα, δεν φταίνε οι γονείς σου, οπότε μην γκρινιάζεις για τα λάθη σου-μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι τώρα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντας εσένα να μιλάς για το πόσο κουλ νόμιζες ότι ήσουν. Πριν λοιπόν σώσετε το τροπικό δάσος από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας, δοκιμάστε να τακτοποιήσετε την κρεβατοκάμαρά σας.

Κανόνας 8: Το σχολείο σας μπορεί να έχει καταργήσει νικητές και ηττημένους, αλλά η ζωή όχι. Σε κάποια σχολεία έχουν καταργήσει τους βαθμούς πτώσης και θα σου δώσουν όσες φορές θέλεις για να πάρεις τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με οτιδήποτε στην πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν χωρίζεται σε εξάμηνα. Δεν παίρνεις άδεια καλοκαίρια και πολύ λίγοι εργοδότες ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν να βρεις τον εαυτό σου. Κάντε το στον ελεύθερο χρόνο σας.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση δεν είναι πραγματική ζωή, στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι πρέπει να αφήνουν μια καφετέρια και να πάνε στη δουλειά.

Κανόνας 11: Να είσαι καλός με τους σπασίκλες, πιθανότατα θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here