Παγκόσμια Κυριαρχία: Η Κίνα διέλυσε τη βιομηχανία της Δύσης και μετατρέπει την οικονομία της σε Πολεμική για να την κατακτήσει.

0
55

Πώς η αποβιομηχάνιση της Δύσης την οποία πέτυχε η Κίνα με την παραγωγική της ισχύ θα οδηγήσει και στη Γεωπολιτική παρακμή της.

Ο Elon Musk αναδημοσίευσε στην λογαριασμό του πρόσφατα ένα βίντεο που δείχνει σμήνη drone στην Κίνα, δηλώνοντας ότι η εποχή των επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών έχει τελειώσει.

Δεν είναι σίγουρο αν ο Musk έχει δίκιο για τα F-35 και άλλα επανδρωμένα μαχητικά-τα drones και τα μαχητικά παίζουν διαφορετικούς ρόλους στο πεδίο της μάχης και μπορεί να συνυπάρχουν στο μέλλον.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το βασικό επιχείρημα του Musk ότι τα drones θα κυριαρχούν στο πεδίο μάχης του μέλλοντος θα πρέπει τώρα να είναι εντελώς αδιαμφισβήτητο.

To μέλλον ανήκει στα drones.

Η πτώση του «λευκού ερωδιού», του drone της Frontex | LiFO

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη γίνει το βασικό όπλο, ικανό να εξολοθρεύσει στρατιώτες και άρματα μάχης, καθώς και να βοήθησει στον εντοπισμό πυρών πυροβολικού και την τυπική μέθοδο αναγνώρισης πεδίου μάχης.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος-η χρήση σημάτων EM για την παρεμπόδιση της επικοινωνίας των drones με τους πιλότους τους και τους δορυφόρους GPS-παρέχει κάποια προστασία έναντι των drones προς το παρόν, αλλά μόλις η τεχνητή νοημοσύνη βελτιωθεί σε σημείο που τα drones μπορούν να πλοηγηθούν μόνα τους, ακόμη και αυτή η άμυνα θα αποδειχθεί κυρίως άκαρπη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα drones θα είναι το μόνο πολεμικό όπλο, αλλά θα είναι αδύνατο να πολεμήσετε και να κερδίσετε έναν σύγχρονο πόλεμο χωρίς τεράστιους αριθμούς drones.

Και ποιος κατασκευάζει drones FPV, του τύπου που απεικονίζεται στο βίντεο του Musk; H Κίνα.

Αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πρωτοστατούν στην παραγωγή στρατιωτικών drones, η DJI της Κίνας και άλλοι κατασκευαστές κυριαρχούν στην πολύ μεγαλύτερη αγορά εμπορικών drones:

Και ένα απολύτως απαραίτητο συστατικό ενός drone FPV είναι μια μπαταρία.

Στην πραγματικότητα, οι βελτιώσεις στις μπαταρίες-μαζί με καλύτερους μαγνήτες για κινητήρες και διάφορα είδη chip για ανίχνευση και έλεγχο-είναι αυτά που επέτρεψαν την επανάσταση των drone στην πρώτη θέση.

Και ποιος φτιάχνει τις μπαταρίες; Αυτή θα ήταν επίσης η Κίνα:

Μπαταρίες EV: Σε αδιέξοδο η Ευρώπη, ενώ η Κίνα κυριαρχεί - Reuters

Τώρα να φανταστούμε τι θα συμβεί εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπλακούν σε έναν εκτεταμένο πόλεμο με την Κίνα-όπως λένε οι αναλυτές ότι είναι όλο και πιο πιθανό στο σενάριο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Τις πρώτες εβδομάδες, τα αποθέματα πυρομαχικών των δύο χωρών-συμπεριλαμβανομένων των drones και των μπαταριών που τροφοδοτούν τα drones-θα εξαντληθούν.

Μετά από αυτό, όπως και στην Ουκρανία, θα κριθεί ποιος μπορεί να παράγει περισσότερα πυρομαχικά και να τα μεταφέρει στο πεδίο της μάχης εγκαίρως.

Σε εκείνο το σημείο, τι θα κάνουν οι ΗΠΑ εάν ούτε αυτές ούτε οι σύμμαχοί τους μπορούν να κατασκευάσουν πυρομαχικά σε μεγάλους αριθμούς;

Θα πρέπει να οι ΗΠΑ να επιλέξουν είτε 1) να κλιμακωθεί η σύγκρουση σε πυρηνικό πόλεμο είτε 2) να χάσουμε τον πόλεμο από την Κίνα. Αυτές θα είναι οι μόνες επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα χάσουν.

Τώρα να λάβουμε υπόψη ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν υστερούν απλώς έναντι της Κίνας στην κατασκευή drones και μπαταριών-υστερούν σε όλο το εύρος της αμυντικής βιομηχανίας.

Το παρακάτω διάγραμμα προέρχεται από μια έκθεση του 2024 από την UNIDO, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here