Γιάννα Παπαδάκου για Νίκο Μανιαδάκη: «Του βρήκαν χρήματα που δεν δικαιολογούσε κι έκανε ρύθμιση».

0
558

Βεβαίως του βρήκαν χρήματα, βεβαίως τα παραδέχθηκε, δεν μπόρεσε να τα δικαιολογήσει και τα πλήρωσε, από ότι μαθαίνω. Έκανε ρύθμιση. Βρέθηκαν πάρα πολλά χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η μετατροπή του από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο δεν έγινε μόνο επ’ αφορμή της προσπάθειας εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για μετεγκατάσταση, η εισαγγελία λέει ότι η προσπάθεια αυτή ήταν προσπάθεια διαφυγής από την χώρα, έχω στοιχεία από το ρεπορτάζ που δείχνουν για ποιο λόγο η εισαγγελία και η αστυνομία τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο

Η κατάθεσή του μπαίνει στο αρχείο, ως αναφορά τα στοιχεία που ενοχοποιούν τον ίδιο, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία εξακολουθούν να ισχύουν.

Έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις ο κ. Μανιαδάκης, ως Γιάννης Αναστασίου. Επειδή εχθές τον άκουσα να λέει διάφορα, στον ΣΚΑΙ, θέλω να πω ότι στις καταθέσεις του στην εισαγγελία ως «Γιάννης Αναστασίου» έχει πει σημεία και τέρατα.

Έχει μιλήσει για ένα «πάρτι διαφθοράς», ο ίδιος, είναι τα λόγια του αυτά που λέω.

Δεν έχει μόνο ονόματα πολιτικών προσώπων, έχει δώσει 10 ονόματα συμβούλων υπουργείου Υγείας την επίμαχη περίοδο που ελάμβανε χώρα το σκάνδαλο των φαρμάκων, επωνύμως, και έχει πει κάτι πολύ σοβαρό και για τον κ. Γεωργιάδη και για τον κ. Λοβέρδο. Διαβάζω την κατάθεσή του:

«Δεν μπορούσε ο υπουργός να μην γνώριζε όλη αυτή την κατάσταση», λέει για τον κ. Λοβέρδο και για τον κ. Γεωργιάδη. Ποιος τον πίεζε να πει στην κατάθεσή του για τον κ. Γεωργιάδη;

Μιλάει για πιέσεις από την ελληνική εισαγγελία και για πιέσεις από την αμερικανική πλευρά. Τον άκουσα εχθές  να τα λέει αυτά. Δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Στους Αμερικανούς πήγε αυτοβούλως, διότι είχε μάθει, όπως ομολόγησε εχθές ότι ήταν εμπλεκόμενος.

Έτσι ακριβώς είναι, ως εμπλεκόμενος αντιμετωπίστηκε από την αρχή στην Αμερική. Μάλιστα εγώ σε μια συνέντευξή του στον Αlpha και δημοσίως έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και μετά από λίγο καιρό πήγε στην Αμερική και περιέγραφε το σκάνδαλο. Βεβαίως έλεγε ότι ο ίδιος έχει εμπλοκή.

Στην Αμερική δεν τον ενέταξαν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα γιατί είχαν άλλες μαρτυρίες για την εμπλοκή του και μάλιστα στο πόρισμα της 13ης Δεκεμβρίου του 2017, που είχε γίνει από τις ΗΠΑ, ο κ. Μανιαδάκης εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος.

Οι αρχές, η κ. Τουλουπάκη και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έκριναν ότι το ταξίδι που προσπάθησε να κάνει τη Δευτέρα το πρωί, δεν είχε ενημερώσει όπως έκανε παλαιότερα, γιατί ο μάρτυρας ενημερώνει. Είχε όλη την οικογένειά μαζί του και φαινόταν σαν να μετακομίζει μόνιμα.

Υπάρχουν φωτογραφίες σε site που επεδείχθησαν και στην εισαγγελία. Οι φωτογραφίες έδειχναν μια φυγή προς το εξωτερικό και αυτό τους οδήγησε να του βγάλουν διάταξη απαγόρευσης από τη χώρα.

Εκτός από την Νοβάρτις ερευνάται και άλλη εταιρεία που έχει σχέση με τον κ. Μανιαδάκη, πρέπει να πω. Η εταιρεία αυτή είχε έδρα την Κρήτη, και αυτή είναι άλλη υπόθεση. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που θα ερευνηθούν με υπευθυνότητα, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αλήθεια ότι έπεσε κεραυνός εν αιθρία η μετατροπή του από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο.

Είναι θέμα εβδομάδων να δούμε την ύπαρξη ή μη πολιτικών προσώπων που είναι εμπλεκόμενα στην Νοβάρτις.

Ο κ. Μανιαδάκης στις καταθέσεις του είπε και για το Χάρβαρντ Πρότζεκτ και κατονόμασε συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού, έχει πει σημεία και τέρατα.

Οι καταθέσεις του σε ότι αφορά την δική του εμπλοκή μπαίνει στο αρχείο και ακυρώνεται. Όμως, το άλλο περιεχόμενο σχετικά με όσα περιγράφει και τα οποία είναι πάρα πολλά, 4 καταθέσεις που έκανε αυτοβούλως, εξακολουθούν να ισχύουν.

Τον κ. Μανιαδάκη δεν τον βρήκε η εισαγγελία, πήγε ο ίδιος και είπε πράγματα που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν αν δεν τους τα έλεγε, οι εισαγγελείς.

Ο κ. Μανιαδάκης φώτισε το πως τιμολογούνταν τα φάρμακα γιατί ο ίδιος συμμετείχε σε συσκέψεις με τους υπουργούς και την τρόικα. Είναι κοινό μυστικό ότι είχε καλή σχέση με τους τροικανούς.

Ο κ. Μανιαδάκης είχε και μια άλλη ειδικότητα, συνεργαζόταν με την Νοβάρτις. Το λέει σε μια κατάθεσή του τον Ιανουάριο του 2018, επώνυμη κατάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Περιγράφει μόνος του το πως γινόταν η υπερτιμολόγηση, ποια φάρμακα προωθήθηκαν και μιλάει με ονόματα.

Βεβαίως ο κ. Μανιαδάκης δεν λέει πόσο καλά γνώριζε τον κ. Φρουζή. Δεν λέει πόσες φορές πίνανε καφέ μέσα στη μέρα……

Είπε και το περίφημο με τον κ. Σαλμά με τα 50ευρα. Το μόνο που είπε ότι γνώριζε περί χρηματισμού ήταν για τον κ. Σαλμά και εδώ αναρωτιέμαι γιατί;;

H δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, στο ραδιόφωνο «sto kokkino» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here