
Μπαράζ πληγμάτων δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από Ευρωπαϊκά media και αυτή τη φορά είναι διττό και πολύ-επίπεδο, καθώς η Γερμανική taz με δημοσίευμά της, που αναπαράγει ως πρώτο θέμα η DW, εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διαβρώνει συστημικά το κράτος, ενώ σε άλλο θέμα χτυπάει τη Lamda Development για το μολυσμένο υπέδαφος στο Ελληνικό επικαλούμενη ρεπορτάζ των Reporters United.
Σε ένα πολύ σκληρό εισαγωγικό σχόλιο η taz χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον χειρότερο Πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση.
Τη θέση αυτή αναπαράγει και αναδεικνύει και η DW δρώντας ως ενισχυτής του μηνύματος:
«Η κατάρρευση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών το 1974 άνοιξε τον δρόμο για την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Αυτή θα έπρεπε να είναι η καλύτερη δημοκρατία όλων των εποχών στην Ελλάδα. Και αυτό ήταν-έως ότου ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Με αυτόν τον πρόλογο ξεκινάει σχόλιο της tageszeitung αναφορικά με την κατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, με την εφημερίδα του Βερολίνου να ασκεί δριμεία κριτική στον Έλληνα Πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην πολύκροτη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ελληνική βουλή.
Το δημοσίευμα της taz δεν είναι το πρώτο, είχε προηγηθεί το άρθρο του Politico που επίσης επισήμανε τη συστηματοποίηση της διαφθοράς από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ειδοποιός διαφορά τώρα είναι η αναπαραγωγή του θέματος από τη DW. Στη Γερμανία η Δημοσιογραφία είναι ελεύθερη, κι αν η DW ανήκει στο Δημόσιο, αυτό δεν σημαίνει ότι της ασκείται επιρροή, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η αναπαραγωγή δημοσιευμάτων που χτυπούν ηγέτες χωρών τίθενται σε διαβούλευση με τους διευθυντές και μια σειρά από Εσωτερικές Επιτροπές.
Όσον αγορά την taz το βάθος, η υφή και η ρητορική του δημοσιεύματος δείχνει ότι είναι κυρίως Πολιτικό και δευτερευόντως Τεχνικό.
Τα μηνύματα και οι συνέπειες.
Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………








