Το Καλώδιο δοκιμάζει τις Αντιστάσεις Κύπρου και Ελλάδος έναντι των Τουρκικών Εκβιασμών.

0
473

Χωρίς αβαρίες, μίζες, λαμογιές, επιζήμιες αντιπαραθέσεις, το έργο είναι πολλαπλώς Εθνικά αναγκαίο και χρήσιμο.

Οι Έλληνες της Κύπρου κουράστηκαν και αγανακτούν να πληρώνουν τον πιο ακριβό ηλεκτρισμό εξαιτίας ανεπαρκών, σπιθαμιαίων και ιδιοτελών πολιτικών.

Απαιτούν σοβαρότητα, επιτέλους, ειλικρινή συντονισμό Αθήνας-Λευκωσίας, λιγότερα λόγια και μόνο πράξεις επωφελείς για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η νέα, αχρείαστη και ζημιογόνα, εν πολλοίς, αντιπαράθεση Αθήνας και Λευκωσίας για το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης της Κύπρου με την Κρήτη δοκιμάζει όχι μόνο τις ελληνικές-κυπριακές σχέσεις αλλά και τις αντιστάσεις Ελλάδας-Κύπρου στους τουρκικούς εκβιασμούς. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε καταιγισμός δηλώσεων και εξελίξεων.

Η αρχή έγινε κυρίως από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για πιθανά ποινικά αδικήματα στην κατακύρωση του διαγωνισμού για το καλώδιο. Ήδη διερευνώνται πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στην Κύπρο.

Από την άλλη, δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μάκη Κεραυνού, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις εκ μέρους της Αθήνας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Σε σοβαρή δοκιμασία οδηγούνται οι σχέσεις των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μάκης Κεραυνός επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποδέσμευση των 25 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η ΡΑΕΚ ως δικαιολογημένα και ανακτήσιμα έξοδα του φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα.

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ενιαία και ξεκάθαρη θέση και αναμένει από τον ΑΔΜΗΕ να αναλάβει τις δεσμεύσεις του για το έργο της διασύνδεσης που είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αρχίζει έρευνα σε σχέση με πιθανά ποινικά αδικήματα αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here