Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός νέου μοντέλου του UAV ANKA το οποίο κατασκευάζει η κρατική αεροπορική βιομηχανία TAI.
Ειδικότερα, στις φωτογραφίες απεικονίζεται το ANKA-I το οποίο διαθέτει συσκευές της επίσης κρατικής SELSAN για συλλογή πληροφοριών από πάσης φύσεως ηλεκτρονικά μέσα (ELINT/COMINT).
H Τουρκία τα τελευταία 8-10 χρόνια διαθέτοντας συνολικά το πόσο του 1 δις δολαρίων, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει άλματα στους τομείς της σχεδίασης-ανάπτυξης και παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τα οποία έχουν κατατεθεί στο τουρκικό Κοινοβούλιο (TBMM) θα παραδοθούν συνολικά 182 οπλισμένα UAV και 76 UAV επιτήρησης-αναγνώρισης μέχρι το 2020 στις ΤΕΔ, στην Στρατό-χωροφυλακή και στην Αστυνομία. Από το συνολικό αριθμό των 258 UAV τα 52 ήδη έχουν ενταχθεί επιχειρησιακά στις τάξεις των ΤΕΔ.
Η κατανομή των UAV κατά φορέα φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:
Επιπλέον, το γεγονός ότι η πλειοψηφία αφορά οπλισμένα UAV (SIHA) φανερώνει την στροφή των ΤΕΔ σε χρήση μέσων στο πεδίο της μάχης, τα οποία θα έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τις ζωές των στελεχών των ΤΕΔ και το μεγαλύτερο κόστος για τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του αντιπάλου.
Να σημειωθεί επίσης ότι τα UAV ANKA και BAYRAKTAR έχουν τη δυνατότητα συνεχούς πτήσης από 12-24 ώρες, οπότε όταν η Τουρκία θα αποφασίσει την καθημερινή τους χρήση στο Αιγαίο, θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τα ελληνικά μαχητικά να εναλλάσσονται, λόγω ανάγκης ανεφοδιασμού σε καύσιμα, προκειμένου να αναγνωρίσουν-αναχαιτίσουν τα τουρκικά UAV τα οποία κατά κύματα θα πετούν στο Αιγαίο.
Βοήθειά μας…..
Υ.Γ. Η πονεμένη ιστορία των ελληνικών UAV’s! Το πρόγραμμα ΠΗΓΑΣΟΣ!! Ας όψονται οι Πολιτικοί μας της εποχής εκείνης……
{jcomments on}