Ήθελα κάπου να διαμαρτυρηθώ και σκέφτηκα εσάς χωρίς δεύτερη σκέψη…του Θανάση Καραμπάτσου-Αρχισυντάκτη του Documento.

0
480

Δεν είναι πέντε ούτε δέκα τα μηνύματα που δεχόμαστε για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τους ανέργους. Ο Άδωνης Γεωργιάδης πυροβολεί τους μακροχρόνια άνεργους και ο Στέλιος Πέτσας τον καλύπτει. Εδώ δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας για να δώσει η Κυβέρνηση τα κονδύλια;

Πάντως, το ένα τρίτο μένει εκτός της ζωτικής χρηματικής συνδρομής με τις αισχρές θεωρίες της «μαύρης» εργασίας, όπως είχαμε ακούσει και στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Ας μην κρίνουν εξ ιδίων, που έσπευσαν να νομοθετήσουν το δίκαιο της είσπραξης σύνταξης αλλά και μισθού από θέση μετακλητού.

Οι αναγνώστες μας πάντως δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα:

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια, θεωρώ, εύλογη απορία μου μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη περί απόδοσης επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους.

Είμαι εδώ και 3 1/2 χρόνια άνεργη διότι έπρεπε να αποχωρήσω από την εργασία μου για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους (περίθαλψη ηλικιωμένων βαριά άρρωστων γονέων). Εργαζόμουν στη Αθήνα και μετακόμισα στη Μεσσηνία.

Δυστυχώς δουλειά εδώ κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να βρω. Εργάστηκα ως επικεφαλής της διεύθυνσης ξενόγλωσσων βιβλίων στο Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου και αμέσως μετά την πτώχευσή του (6 χρόνια μετά δεν έχω πάρει ακόμα τη νόμιμη αποζημίωσή μου) εργάστηκα ως επικεφαλής του ίδιου αντικειμένου στη Άργος ΑΕ.

-Δεν θεωρούμαι μακροχρόνια άνεργη εγώ;

-Γιατί δεν δικαιούμαι το επίδομα το οποίο έχω πραγματικά ανάγκη;

-Με ποια κριτήρια το δικαιούται κάποιος που είναι 1 χρόνο στην επιδοτούμενη ήδη ανεργία και δεν το δικαιούται κάποιος που δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από το κράτος τόσα χρόνια;

-Ειδικά κάποιος που ήταν αιμοδότης του κράτους λόγω υπαγωγής στα βαρέα με τις αντίστοιχες κρατήσεις;

Δεν είναι κράτος δικαίου αυτό».

Κανένας μόνος και στην κρίση αυτή. Στήριξη στις οικογένειες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση τώρα. Όποιος κι αν το φωνάξει, χωρίς μεν και αλλά, το προσυπογράφω. Πρόκειται να ενεργό εργατικό πληθυσμό, όχι παρείες και απόμαχους.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο με σποτάκια αλλά ουσιαστικά.

Είναι κρίμα, όπως γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, αποτιμώντας τις κινήσεις Μητσοτάκη για εκλογές, στις οποίες, όπως σημειώνει εύστοχα, δεν μπορεί να νικήσει ξανά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, που «το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δημιούργησε αντιλήψεις πολυτελούς συνταξιοδότησης έναντι της καθημερινής πολιτικής λάντζας»…

Μέχρι να τα ξαναπούμε…Προσέξτε τον εαυτό σας, και την υγειά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here