Ανεξήγητα μεγάλη μείωση στα τεστ κορωνοϊού!…των Γιώργου Παπανικολάου και Δημήτρη Καραγιώργου.

0
412

Οι αρχικοί ψίθυροι μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας για επιδημιολογικό «φάουλ» έχουν γίνει κραυγές.

Η τάση είναι τόσο έντονη, που οι αρχικοί ψίθυροι – μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας – έχουν γίνει κραυγές.

Είναι, δε, τόσο έντονες, που οι δικαιολογίες, του τύπου “εντάξει, ήταν Σαββατοκύριακο”, δεν φαίνεται να τις καλύπτουν…

Ο λόγος γίνεται για τον αριθμό των τεστ κορωνοϊού, που γνωρίζουν μία ανεξήγητη καθίζηση. Δεν θυμίζουν σε τίποτε τον περασμένο μήνα, όταν είχαν καταγράψει θετικά ρεκόρ, αγγίζοντας σε δύο περιπτώσεις τα 26.000 σε ημερήσια βάση (6 και 18 Νοεμβρίου).

Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σαφές πως η κατάσταση γυρίζει στο αρνητικό παρελθόν. Η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερη – εδώ και καιρό – καθώς από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώθηκαν μόλις 6.105 τεστ σε ένα 24ωρο.

Επιστημονικές πηγές κάνουν λόγο για σοβαρό πίσω-γύρισμα, όταν μάλιστα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθορίζει και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα κραυγαλέο επιδημιολογικό «φάουλ», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική που προτείνουν διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Φαίνεται πως η προτροπή των ειδικών του Οργανισμού για περισσότερα τεστ δεν συναντά ευήκοα ώτα στις ελληνικές υπηρεσίες Υγείας.

Είναι γεγονός πως κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται πολύ λίγα τεστ, τα οποία αποτυπώνονται στο δελτίο της Δευτέρας. Το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως ελαφρυντικό, αλλά δείχνει το πόσο ελαφρά έχουμε πάρει το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες έχουν επιστρατευθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια στις εξετάσεις.

Δεν είναι, έτσι, καθόλου τυχαίο πως η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 33η θέση μεταξύ 48 ευρωπαϊκών χωρών σε αναλογία τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχοντας πίσω της χώρες, όπως το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Κροατία και η Πολωνία…

Μοριακά τεστ κορωνοϊού στην Ελλάδα

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το μεγάλο «κούρεμα» των τεστ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που ανακοινώνονται καθημερινά και δημοσιοποιούνται από τον ίδιο και από την κυβέρνηση, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, έπεσε «πέλεκυς» στους αριθμούς των τεστ, σε σύγκριση με το Β΄ δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο διάστημα από την 21η μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 174.703 μοριακά τεστ σε ολόκληρη τη χώρα.

Το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο, από την 11η μέχρι και την 20ή Νοεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί 222.867 μοριακά  τεστ Covid-19.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (1-10) πραγματοποιήθηκαν 200.238 μοριακά τεστ.

Όπως προκύπτει, στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν μειωμένα κατά 48.164 σε σχέση με το β’ δεκαήμερο του προηγούμενου μήνα ή κατά 21,6%.

Επίσης σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τα μοριακά τεστ του γ΄ δεκαήμερου, ήταν μειωμένα κατά 25.534 ή κατά 12,8%.

Παρατηρείται μια συστηματική μείωση του αριθμού των τεστ, καθημερινά, μετά τα μέσα Νοεμβρίου, περίοδος κατά την οποία γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ και εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στους 100 καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here