-Με το σκεπτικό του Ντογιάκου, θα μπορούσαμε αύριο με ένα νόμο να καταργήσουμε το Σύνταγμα;
-Σε λίγο θα δούμε και τα δικαστήρια να «χτυπάνε το κεφάλι τους»;
Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Βερβεσού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας απάντησε στον Υπουργό Ανάπτυξης, που ανέφερε ότι «100 συνταγματολόγοι να μαζευτούν και να βαράνε το κεφάλι τους στο πάτωμα, ο νόμος ισχύει», και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επίσης, επισήμανε πως «η προσπάθεια να αφαιρεθούν οι συνταγματικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και να καταστεί αυτή ένα πουκάμισο αδειανό δεν προσομοιάζει σε μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.
Ο Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε τα εξής:
«Ο Ντογιάκος στην γνωμοδότησή του λέει ότι ΑΔΑΕ δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στην Εταιρεία Κινητής Τηλεφωνίας για το αν τηρεί τον νόμο και να της επιβάλλει πρόστιμα. Δεν μπορεί να ελέγξει τα στοιχεία για να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα η ΑΔΑΕ.
»Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταντήσει ένα διακοσμητικό θεσμικό όργανο, ένα αδειανό πουκάμισο και να έρθει ο νόμος να της αφαιρέσει αρμοδιότητες, που της έχει δώσει το Σύνταγμα. Αυτό είναι πρωτόγνωρο, δεν ξέρω πόσοι πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, αλλά αν κάποιος πρέπει να το χτυπάει δεν είναι οι συνταγματολόγοι. Κάποιοι άλλοι πρέπει.
»Ότι σε μια Ελληνική Δημοκρατία θα λέμε ότι ο νόμος απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να κάνει τον έλεγχο, τον οποίο της έχει επιφυλάξει το Σύνταγμα. Κάπου αλλού βρισκόμαστε, δεν βρισκόμαστε σε χώρα ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».
Υ.Γ. Όργιο παρασκηνίου πίσω από Ντογιάκος: Οι Συνταγματολόγοι εναντίον της γνωμοδότησής του για ΑΔΑΕ.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με την οποία η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών για παρακολουθήσεις και για αυτό το σκοπό να διεξάγει ελέγχους στους παρόχους Κινητής Τηλεφωνίας.