ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας το 80% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ…του Βασίλη Σκουρή.

0
150

Βασίλης ΣκουρήςΜακρά σύσκεψη, την Παρασκευή, του Αλέξη Τσίπρα με την τριάδα των Υπευθύνων, Ράνια Σβίγγου, Γιώργο Βασιλειάδη και Μιχάλη Καλογήρου.

Ποιοι ΝΥΝ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ θα είναι υποψήφιοι.

Οι τελευταίες πινελιές – και συζητήσεις με κάποια πρόσωπα για να πουν το οριστικό «ΝΑΙ» – απομένουν ώστε να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας το 80% των Yποψηφίων Bουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, πραγματοποιήθηκε μακράς διάρκειας σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την τριάδα των υπευθύνων για τη συγκρότηση των υποψηφίων:

-Της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγγου,

-Του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη,

-Του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος Μιχάλη Καλογήρου,

Σύσκεψη που θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για την αντιμετώπιση των τελευταίων εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει.

Την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των ψηφοδελτίων, τα οποία αμέσως μετά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης:

1.Από τη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν θα είναι υποψήφιοι, από όσους εκλέχτηκαν με σταυρό, ο Bουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Λάππας και ο Bουλευτής Τρικάλων Αθανάσιος (Σάκης) Παπαδόπουλος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως έγραψε πρόσφατα η στήλη, δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό, ενώ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τοποθετηθεί στη 12η-και τιμητική-θέση στο Επικρατείας.

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΔΕΝ θα είναι υποψήφιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Αντιθέτως, από την παλαιά φρουρά του κόμματος, υποψήφιος θα είναι στην Α’ Πειραιά ο Θοδωρής Δρίτσας.

2.Η ανανέωση των ψηφοδελτίων ανέρχεται στο 40%.

3.Η διεύρυνση θα είναι αμφίπλευρη.

4.Μια από τις κύριες επιδιώξεις των ψηφοδελτίων είναι να υπάρχει σε κάθε νομό ένας τουλάχιστον νέος υποψήφιος που η τοπική κοινωνία θα έχει σε αυτόν αναφορά.

5.Τα ψηφοδέλτια θα εκφράζουν τον «Όλο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στο θέμα των υποψηφιοτήτων των «πολύ επωνύμων», είτε αυτοί προέρχονται από την πολιτική, είτε από τομείς της οικονομικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, θα το χειριστεί προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι Καραμανλικοί κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το διπλό άνοιγμα που εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας…

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται, πλέον δεν κρύβονται και οι συζητήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας  επιδιώκει διεύρυνση όχι μόνο μέχρι τον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά ακόμα και της κεντροδεξιάς και συγκεκριμένα του χώρου των Καραμανλικών.

Άλλωστε (ούτε αυτό είναι άγνωστο) η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχτηκε στην συμπάθεια του χώρου των Καραμανλικών. Ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, η επιλογή για τη θέση του Προέδρου  της Δημοκρατίας και όχι ο Αβραμόπουλος…

Όπως ήταν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, δηλαδή του τμήματος που αποσπάστηκε από τη ΝΔ το 2012, εν μέσω θυελλωδών αντιπαραθέσεων με τον Αντώνη Σαμαρά και όχι μόνο, που στήριξαν την δημιουργία Kυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα…

Αμφίδρομο ενδιαφέρον

Η συμπάθεια, η πολιτική κατανόηση για πολλά θέματα, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καραμανλικών εξηγείται όχι μόνο με όρους πολιτικής αλλά ακόμα και κοινωνικών διεργασιών, όπως και επιλογών, σε ότι αφορά πρόσωπα και παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here